Оновлення Windows 10 2004 прискорило старі ПК

Оновлення Windows 10 2004 прискорило старі ПК

Травневе оновлення Windows 10 дозволило підвищити продуктивність старих комп’ютерів за рахунок активації апаратного прискорення за допомогою відеочипу. Як відзначають користувачі, найбільший приріст в продуктивності відбувається в іграх.

Оновлення Windows 10 2004 прискорило старі ПК

У Windows 10 2004 була додана опція, що дозволяє активувати апаратне прискорення за допомогою GPU. Включення опції знижує навантаження на процесор комп’ютера, підвищуючи тим самим загальну продуктивність.

Розподіл навантаження між відеочипом і центральним процесором дозволяє домогтися збільшення продуктивності в іграх і при роботі з ресурсоємними програмами. Згідно відгуків, найсильніше різниця помітна в іграх, які до установки Windows 10 працювали з пригальмовуваннями через брак ресурсів процесора.

Оновлення Windows 10 2004 прискорило старі ПК

Проведені ентузіастами тести показують, що середнє збільшення частоти кадрів при активації апаратного прискорення за допомогою GPU становить 2 fps. Однак слід зазначити, що в тестуванні брали участь в тому числі сучасні AAA-ігри, включаючи Doom Eternal і Red Dead Redemption 2. У старіших іграх різниця в прирості кадрів відбувається більш відчутна.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.