Ha Apple пoдaли в cyд зa нaвмиcнe знижeння пpoдyктивнocтi iPhone

Share

Лише чepeз день пicля тoгo, як Apple зiзнaлaся, щo нaвмиcнo yпoвiльнює iPhone, нa нeї пoдaли кoлeктивний пoзoв i пoпpocили виплaтити кoмпeнcацiю. Пpo цe пoвiдoмилo видaння TMZ.

Стефан Богданович і Дакота Спис, які подали позов, вважають, що Apple не має права сповільнювати роботу їх пристроїв. На їхню думку, люди, купуючи конкретний пристрій, не хочуть, щоб його характеристики змінювалися з часом. До того ж, через це смартфони буде важче перепродати, адже користувачі будуть заздалегідь знати, що батарея в чужому гаджеті негативно впливає на швидкість його роботи.

Позивачі хочуть, щоб Apple припинила змінювати продуктивність своїх смартфонів в таємниці від користувачів, а також виплатила компенсацію всім постраждалим власникам техніки корпорації.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Користувачі iPhone звикли до того, що з виходом нової версії iOS смартфони Apple трохи сповільнюються. Деякі власники гаджета почали плести теорії змови, переконуючи себе і всіх навколо в тому, що Apple навмисно уповільнює старі пристрої, щоб змусити користувачів купити нову модель.

Ця теорія отримала нове життя після того, як на Reddit з’явився пост, в якому один з володарів iPhone спробував знайти зв’язок між продуктивністю смартфона і зношеністю його акумулятора. Потім до обивателів приєднались компетентні особи, розробники програми Geekbench. Вони провели власне дослідження і прийшли до висновку, що Apple дійсно «гальмує» гаджети зі старими батареями.

Самій корпорації нічого не залишилося, крім як у всьому зізнатися. Саме це визнання вдарить по ній сильніше за все, адже компанія дала людям привід судитися з нею і вимагати додаткових виплат. Але що ще важливіше, багато користувачів просто перестануть довіряти Apple.

Джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Apple
  • Останні записи

    Nintendo Switch 2 втратить свою фірмову фішку

    Гравці більше не почують приємного натискання кріплення джойконів. Про це пише іспанське видавництво Vandal.  За…

    29.04.2024

    В мережу потрапили ціни на новий Samsung Galaxy F55 5G

    Південнокорейський технологічний гігант Samsung нещодавно представив на індійському ринку новітні смартфони Galaxy M15 5G і…

    29.04.2024

    Експерти назвали зміни на які чекати у смартфонах

    Якщо сьогодні ми купуємо смартфон, то є ймовірність, що, поки ми донесемо його до дому,…

    29.04.2024

    Оновлення Samsung Galaxy S25 Ultra розчарує користувачів

    У тому числі це означає і те, що Samsung доведеться шукати інші способи продовжити час…

    29.04.2024

    Анонсовано оновлення класичного Nokia 3210

    Компанія HMD Global підтвердила вихід поновлення класичної моделі кнопкового телефону Nokia 3210. Свіжу версію пристрою…

    29.04.2024

    Названо смартфони Samsung які більше не оновлюватимуться – список

    Samsung позбавляє підтримки майже 50 моделей Galaxy Видання Gizmochina опублікувало список смартфонів, які не будуть…

    29.04.2024