Названо налаштування на Android, які зменшують заряд батареї

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

У смартфонів на Android дуже багато шанувальників. І справа тут не тільки в демократичній ціні: Xiaomi випускають якісні та надійні моделі телефонів, які щоразу покращуються і отримують нові особливі “фішки”. Однак і тут деякі нюанси, а точніше – налаштування, відключивши які, ви зможете заощадити заряд і звільнити в пам’яті смартфон значну кількість місця.

Реклама

Сканер оновлень

Перше шкідливе налаштування можна знайти у головних установках телефону. Суть її полягає в наступному: смартфон постійно сканує простір у певному радіусі навколо власника телефону (30 метрів), намагаючись підключитися до іншого пристрою (смартфон, планшет) для стикування та налаштування. На іншому пристрої повинна бути включена геолокація, крім того – апарат повинен бути по Bluetooth

Вибираємо в меню пункт “Google”, потім “Пристрій та обмін даними” та натискаємо на вкладку під назвою “Пристрої”. У багатьох це налаштування включене автоматично і відтягує на себе ресурс.

Google Play Захист

Друге налаштування стосується програми Google Play Захист. Потрапити до неї легко: спочатку заходимо до “Налаштувань”, потім до “Стану захисту”: тут-то і сховався “Google Play Захист”. Це – вбудована від шкідливих програм: мобільна ОС, створена на модифікованій версії ядра Linux та іншого програмного забезпечення з відкритим вихідним кодом. З одного боку – Google Play Захист по кілька разів на день включає автоматичну перевірку та оберігаючи ваші дані, з іншого – а чи така потрібна така часта перевірка, яка відтягує на себе частину заряду і додатково вантажить систему? Адже в смартфонах вже за умовчанням встановлено якийсь вид антивіруса (немає сенсу ставити їх дещо).

Якщо ви вирішите відключити – приберіть галочки з пунктів “Сканування програм за допомогою Google Play” та “Допомога покращити захист”. За рахунок цього система перестане завантажувати процесор і не надсилатиме дані клієнтам розробнику.

Висновок

Все перераховане вище радимо зробити відразу ж, як тільки смартфон потрапить вам в руки. Таким чином, ви зможете звільнити більше оперативної пам’яті. Якщо наше відео було для вас корисним – підпишіться на наш канал і розкажіть у коментарях: чи все у вас вийшло?

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ