Названо сім прихованих функцій Windows 10

Коли людина встановлює на свій ноутбук нову версію Windows, то зрідка цікавиться тим, які функції у ній з’явились. Тим самим забирає у себе можливість використовувати ОС на повну. Windows 10 має багато нововведень, про які знає дуже мало людей. Саме тому в цій статті і хочемо вас з ними познайомити.

Темна тема

Розпочнемо із вигляду робочого столу. Тепер у новій версії Windows можна обрати собі тему: темну, світлу, кольорову. Під час зміни по іншому будуть виглядати пуск, іконки програм, меню, панель задач тощо.

Нотатки OneNote

у новій версії ОС можна не лише створювати нотатки в спеціальній програмі, а ще й тримати їх на робочому столі, завжди на виду. Це чудова заміна стікерам з паперу, які можуть десь загубитись. Тим більше, якщо у вас не один пристрій з Windows 10, то інформацію з нотаток можна синхронізувати.

Швидка передача файлів

Якщо вам потрібно перекинути документ чи фото комусь, хто знаходиться біля вас, то можна це зробити швидко, як у Apple через AirDrop. Для цього потрібно в Параметрах увімкнути можливість Обміну із пристроями поблизу. Це дуже зручно та економить час.

Покращена конфіденційність

З безпекою у Windows раніше були проблеми в тому плані, що величезні обсяги даних про користувача зберігались на серверах. Тобто при будь-якому зламі був ризик витоку інформації. У новій версії можна відмінити зберігання даних. Для цього перейдіть в Параметри та знайдіть розділ Конфіденційність. Там потрібно вимкнути все, що увімкнене.

Ігровий режим та панель

Цю функцію точно оцінять геймери. Після увімкнення в Параметрах даного режиму, ноутбук буде перенаправляти свої ресурси на гру, тим самим пришвидшить роботу та загрузку. Додатком до цього є ігрова панель. Через неї можна спілкуватись з іншими гравцями, записувати відео екрану, робити скріншоти та навіть створювати стріми.

Режим Бога

Можливо, ця функція не буде корисна усім користувачам, але знати про неї потрібно. Назва говорить сама за себе, увімкнення цього режиму дає доступ до спеціального меню, якому зберігаються системні налаштування. Щоб активувати режим Бога, потрібно створити папку на системному диску із назвою GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}. Після цього можливості стануть доступні.

Віртуальні робочі столи

Це надзвичайно зручна функція. Можна створити кілька робочих столів, кожен із яких буде зберігати різні програми. Один може бути з програмами для роботи, інший із соцмережами, третій із іграми тощо. Для створення натисніть Win+Tab, після цього побачите напис Створити робочий стіл.

Як бачите, нова версія Windows 10 не така проста, як може здатись на перший погляд. Не потрібно обмежуватись лише стандартними функціями, які відомі ще із попередніх версій ОС. Потрібно розширювати свій кругозір та використовувати можливості на повну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.