Гнучкий iPhone – чого очікувати?

Протягом останніх кількох місяців у Мережі з’являлася дуже велика кількість інформації про перший гнучкий смартфон Apple. Згідно з останніми даними, компанія Apple планує презентувати свій перший флагманський iPhone з гнучким дисплеєм. Останні інсайдерські дані показують, що модель буде мати такий самий форм-фактор, як у Samsung Galaxy Z Flip та Motorola Razr 5G.

Згідно з останніми інсайдерськими даними, iPhone Flip не буде використовувати форм-фактор “смартфона, який перетворюється на планшет”. Компанія Apple на даний момент розробляє прототип такого смартфона, але до комерційного зразка чекати ще довго. Що цікаво, цінник у смартфона, за останніми витоками, буде на відносно адекватному рівні – вона складе 1500 доларів, що на даний момент є середньою ціною серед гнучких смартфонів такого форм-фактору.

Очікується, що розмір девайса у закритому стані буде приблизно такий самий, як у iPhone 12 mini, і після відкриття він буде відчутно збільшуватися. По суті, у такому вигляді це буде повноцінний, але все ще компактний смартфон з досить великим дисплеєм. Цілком можливо, що згодом компанія вирішить випустити і модель у форм-факторі “смартфона, який перетворюється на планшет”, але, скоріш за все, це буде значно пізніше, ніж відбудеться вихід першого гнучкого iPhone.

Скоріш за все, модель отримає гнучку панель виробництва Samsung. Крім цього, компанія Apple повинна гарантовано забрати виріз під систему датчиків True Depth, оснастивши натомість смартфон сканером відбитків пальців, вбудованим у дисплей. Очікується, що замість селфі-камери буде використовуватись основна, а в якості видошукача у такому випадку буде зовнішній дисплей, який буде розташований біля основної камери, завдяки чому такі знімки будуть набагато кращими.

Очікується, що модель отримає флагманський чіпсет Apple A16, який буде актуальним флагманським чіпсетом у 2022 році. У моделі повинна бути флагманська основна камера, акумулятор середнього об’єму і, головне, адаптоване під гнучкий дисплей програмне забезпечення з пропрієтарними фішками. Безумовно, спершу програмного забезпечення буде не так багато, як для традиційних iPhone, але згодом його ставатиме все більше й більше.

На жаль, на даний момент не можна точно сказати більше нічого про перший гнучкий iPhone, адже проект досі знаходиться на стадії прототипу і розкрито лише ключові особливості. Деталі будуть з’являтися з часом, особливо багато інформації буде приблизно за півроку до виходу моделі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.