Apple втрачає популярність на ринку смартфонів

“Яблучна” компанія ризикує втратити світове лідерство.

Американська компанія Apple зберігає лідерство на світовому ринку смартфонів, проте її частка суттєво знизилась в третьому кварталі 2017 року про це свідчать дані Counterpoint Research.

За оцінкою експертів, в липні-вересні Apple отримала 60% глобального прибутку від продажу смартфонів проти 86% за аналогічний період 2016 року. Падіння частки ринку аналітики пояснюють тим, що в минулому кварталі компанія активно продавала більш дешеві смартфони старих моделей.

Крім того, позначилася конкуренція з боку Samsung, яка випустила свій новий флагман Galaxy Note 8 і отримала 26% глобального прибутку в сегменті. П’ятірку лідерів замикають три китайські компанії Huawei, Oppo і Vivo. Частка ринку кожної з цих компаній не перевищує 5%.

При цьому з початку року капіталізація Apple підскочила на 47%, до 875,75 млрд доларів.

Раніше повідомлялося, що новий iPhone X не зміг увійти в ТОП-3 кращих смартфонів 2017 року. Порівняно низький рейтинг флагмана Apple пов’язаний з проблемами камери TrueDepth, а також “неймовірно високою ціною”.

Крім того, в Apple виникли проблеми зі старими моделями iPhone, користувачі яких помітили, що після заміни акумулятора старі пристрої починають працювати швидше. Після цього Apple визнала, що навмисно знижує тактову частоту процесорів, пояснивши це природою літій-іонних акумуляторів. Після цього власники гаджетів почали подавати позови до Apple. Наприклад, нещодавно американка Віолетта Майлян зажадала від Apple майже 1 трлн доларів компенсації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.