YouTube дозволив заробляти на роликах про коронавірус COVID-19

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кілька тижнів тому YouTube відключив монетизацію відеороликів, в яких зачіпалася тема коронавірусу COVID-19. Тепер же відеосервіс передумав і обіцяє найближчими днями відновити монетизацію.

Монетизацію про коронавірус відключили через те, що ролики відносили до контенту на делікатні теми. В даний час такі відео досі відносяться до цієї категорії, але для них зробили виняток.

“Справа в тому, що правила стосуються короткострокових подій значного масштабу, таких як природні катастрофи. Ситуація ж з коронавірусом триває доволі довго. У зв’язку з цим ми вирішили дозволити монетизацію контенту про коронавірус для деяких каналів. Така можливість буде у авторів, які беруть участь в програмі самостійної сертифікації відео і вірно оцінюють свій контент, а також у наших новинних партнерів. Зараз ми працюємо над оновленням правил і способів боротьби з порушеннями, тому в найближчі тижні список користувачів буде розширено”, — пояснили в блозі Google.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Глава YouTube Сьюзан Войжіцкі при цьому підкреслила, що сервіс і далі буде видаляти ролики, “які не рекомендують людям звертатися за медичною допомогою або стверджують, що шкідливі речовини приносять користь для здоров’я”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.