Google остаточно поховає розумні окуляри

Компанія Google випустила фінальне оновлення для розумних окулярів Google Glass Explorer Edition перш ніж припинити їх підтримку.

У спеціальному документі в розділі підтримки пояснюється, що користувачам потрібно встановити це оновлення вручну. Після 25 лютого 2020 року апдейт видалить з окулярів «необхідність і можливість» використовувати обліковий запис Google, а також усуне з’єднання з серверною частиною, яка забезпечувала роботу різних сервісів на окулярах.

Якщо не встановлювати оновлення і заздалегідь увійти під своїм обліковим записом Google на окулярах, то сам пристрій продовжить працювати. Однак після 25 лютого на них все одно припинять функціонування такі сервіси і додатки, як Gmail, YouTube і Hangouts, а на смартфонах перестане працювати додаток-компаньйон MyGlass для Android і iOS.

Після зазначеної дати можна буде використовувати базову функціональність — підключати до смартфону безпосередньо по Bluetooth, робити фото, записувати відео і так далі. Оновлення буде потрібно, щоб окуляри коректно працювали в такій якості.

Відзначимо, що дане «вбивче» оновлення призначається тільки для споживчих пристроїв Google Glass Explorer Edition. Проект Google Glass був запущений в 2012 році і ентузіасти могли замовити такий пристрій за 1,5 тисячі доларів. У компанії є ще випущені в 2017 році Glass Enterprise Edition для корпоративного використання і поки вони продовжують підтримуватися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.