Що таке VPN: все, що вам потрібно знати про віртуальні приватні мережі в 2023 році

Якщо ви не маєте, що таке VPN – ви не самотні. Тільки нещодавно VPN стали більш поширеними, відійшовши від бізнес-конотації “робота з дому” минулих років. Якщо раніше VPN призначалася для більш комерційного використання, то тепер вони проникають до будинків по всьому світу, допомагаючи користувачам залишатися в безпеці в Інтернеті, отримуючи деякі інші переваги.

Тепер, коли ви тут, ви, напевно, хочете знати, що таке VPN і, можливо, що він дійсно може зробити для вас. Незалежно від того, чи збираєтеся ви використовувати потокову передачу, приватний перегляд або просто забезпечення безпеки в Інтернеті, ми розповімо все, що вам потрібно знати про віртуальні приватні мережі

VPN розшифровується як віртуальна приватна мережа . Як випливає з назви, VPN створює своєрідну приватну мережу спеціально для вас – зв’язок між будь-яким пристроєм, який ви використовуєте, та віддаленим комп’ютером (відомим як VPN-сервер).

Це посилання зазвичай називають “тунелем”, і ваші дані передаються за вказаним тунелем у зашифрованому вигляді, забезпечуючи вам підвищену безпеку та конфіденційність. Підключений сервер фактично стає “віртуальною” частиною вашої домашньої мережі; отже, це віртуальна приватна мережа . З нами досі?

Хоча термін VPN був загальним лише кілька років тому, все більше і більше користувачів знайомляться з тим, як усе працює, і як VPN може забезпечити вашу безпеку в Інтернеті. Спочатку VPN використовувалися підприємствами, щоб допомогти віддаленим працівникам приватно отримати доступ до мереж компанії, зберігаючи при цьому безпеку, в даний час вони широко використовуються масами по всьому світу як інструмент онлайн-безпеки і багато, багато іншого.

Щоразу, коли ви виходите в Інтернет, ваш пристрій – будь то комп’ютер, ноутбук, смартфон, ігрова консоль або ще щось – постійно відправляє запити і отримує інформацію назад. Наприклад, ваш браузер може надіслати запит до Twitter або Facebook для конкретного облікового запису, а потім отримати останню сторінку.

Деякі з цих даних можуть бути видно вашому інтернет-провайдеру (інтернет-провайдеру), і якщо ви використовуєте загальнодоступну точку доступу Wi-Fi або навіть Wi-Fi, який вам не належить, він також може бути перехоплений оператором точки доступу або будь-яким хакером поблизу .

Веб-сайт, який ви відвідуєте, також може дізнатися про вас набагато більше, включаючи приблизне розташування, дії в Інтернеті і навіть ваші особисті дані.

Використовуйте VPN, і пристрій підключиться безпосередньо до сервера, що належить провайдеру VPN, а потім відправиться до свого реального місця призначення. З’єднання зашифроване, ефективно шифрує ваші дані, роблячи їх нечитаними, і гарантує, що навіть найдосвідченіші хакери тепер не зможуть побачити, що ви робите в Інтернеті.

Більше того, веб-сайти бачать запити, що надходять з VPN-сервера, а не з вашого власного розташування, що ускладнює сайти або рекламодавці відстеження того, що ви робите.

Безпека в Інтернеті

Підключіться до VPN на своєму комп’ютері, телефоні або планшеті під час використання загальнодоступного Wi-Fi, і його шифрування приховує все, що ви робите в Інтернеті, негайно захищаючи вас від хакерів, шахрайських операторів точок доступу та інших осіб, які можуть захотіти вкрасти вашу особисту інформацію .

Обхід веб-цензури

Іноді мережа забороняє доступ до певних сайтів, наприклад, ваша школа може заблокувати YouTube. Підключіться до VPN і мережа більше не зможе бачити сайти, які ви відвідуєте. Це означає, що він також не зможе блокувати їх, і ви зможете переглядати веб-сторінки у звичайному режимі.

Аналогічно, відвідайте країну, де контент піддається цензурі, і ви можете виявити, що соціальні мережі, міжнародні сайти та інші сфери Інтернету недоступні. Але знову ж таки, підключення до VPN означає, що системи цензури не можуть бачити або блокувати сайти, які ви відвідуєте, і ви можете отримати доступ до будь-якого контенту, який ви хочете.

Обійти геоблокування

Потокові сайти часто обмежують доступ до контенту для глядачів у певних країнах, стратегія відома як геоблокування. Наприклад, якщо шоу йде лише на американському Netflix, ви не зможете подивитися його у Великій Британії. Підключіться до сервера вашої VPN у Нью-Йорку, і Netflix може подумати, що ви перемістилися, і дозволить вам транслювати будь-який контент, що стосується США, який вам потрібен (хоча ви повинні відзначити, що деякі провайдери працюють краще

Те саме стосується прямих трансляцій. Якщо у вашій рідній країні по телевізору показують спортивну подію, але ви опинилися у відпустці за кордоном, ймовірність того, що мовник заблокує це покриття, становить 99%. Використовуючи VPN, щоб ваш ноутбук, планшет, телефон або пристрій для потокового телебачення думали, що вони повернулися до вашої країни. Це повинно дозволити вам дивитися як завжди.

Подорожі

Використання VPN для отримання нової віртуальної країни може принести фінансові вигоди. Ціни на авіаквитки, готельні номери, всі види веб-сервісів можуть сильно відрізнятися по всьому світу, і, якщо ви опинитеся в іншій країні, ви зможете отримати набагато вигіднішу угоду.

Анонімність

Просте підключення до VPN одразу робить вас більш анонімним в Інтернеті, допомагає приховати вашу особу від веб-сайтів та рекламодавців та знижує ймовірність того, що хтось відстежить за вами певну активність в Інтернеті.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я