Який інтернет швидший: дротовий чи бездротовий

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли абонент укладає договір з провайдером, то розраховує ту швидкість інтернету, яка вказана в тарифі. Однак слід врахувати, що на швидкість інтернету впливають різні фактори. Один з основних – wi-fi роутер. Розкажемо про це докладніше.

Як wi-fi роутер впливає на швидкість інтернету

Сучасний wi-fi роутер, встановлений майстром, здатний забезпечити швидкість до 1 Гбіт/с. Такі пристрої є у ​​Київстар, Укртелеком та інших постачальників послуг. Але в деяких випадках маршрутизатор може, навпаки, уповільнити швидкість передачі даних. Про які ситуації йдеться:

— Обладнання застаріло;
— роутер не відповідає технічним вимогам провайдера та не підтримує його стандарти;
— модем встановлений та налаштований неправильно;
— У кабелі, підключеному до роутера, є заломи або обриви.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Є ще один фактор, через який швидкість інтернету може впасти. Це розумна побутова техніка або радіопристрої, що знаходяться поруч із роутером та працюють на частоті 2,4 ГГц. Допомогти може перемикання на менш завантажену частоту 5 ГГц – сучасні модеми підтримують 2 діапазони.

Який інтернет швидше: з маршрутизатором чи без нього

Інтернет, підключений безпосередньо до комп’ютера, зазвичай працює швидше, ніж той, що лунає від роутера через мережу wi-fi. Однак абонент, який бажає завантажувати фільми та музику зі швидкістю до 1 Гбіт/с, змушений жертвувати зручністю. Якщо кабель підключено до комп’ютера, вийти в інтернет з інших пристроїв не вийде.

Вихід є. Щоб користуватися швидким інтернетом через Wi-Fi, потрібно вибрати потужний, сучасний, дводіапазонний роутер. Зверніться до магазину електронної техніки або проконсультуйтеся з менеджером провайдера, коли подаватимете заявку на проведення інтернету. Спеціаліст підкаже, яке обладнання найкраще підійде для вашого тарифу.

Пишіть у коментарях, яким інтернетом користуєтеся вдома: дротовим (підключеним безпосередньо до комп’ютера) або бездротовим (через мережу wi-fi). 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.