Огляд Lenovo Yoga Tab 13 – найкращий Android планшет 2022 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Lenovo Yoga Tab 13 – нетрадиційний планшет. Він досить потужний, щоб виконувати більшість завдань, але це не є його основним завданням. Це планшет, створений для розваг і він робить це неймовірно добре. Його масивний розмір робить його найкращим для кухонної стійки або тумбочки, тому що це не те, що ви захочете тягати із собою у щоденних поїздках на роботу; він більший, важчий і дорожчий, ніж Apple iPad Air, який залишається нашим вибором редакції в цьому ціновому діапазоні. Але якщо ви думаєте про нього як про маленький телевізор із сенсорним екраном на батарейках, а не про великий громіздкий планшет, є багато способів зробити його ідеальним.

Більше, ніж просто планшет

Lenovo Yoga Tab 13 – це новий погляд на широко популярну Yoga Smart Tab від Lenovo. Він має ту ж спільну мову дизайну, але з декількома чудовими відмінностями.

Почнемо з того, що Yoga Tab має розміри 11,5 на 8,3 дюйма (HW) та товщину майже 1 дюйм з висунутою підставкою. Він важить 1,83 фунти. З розміром дисплея, що відповідає більшості 13-дюймових ноутбуків, це не той планшет, який ви захочете взяти з собою в поїзд або використовувати для читання книги. Він просто занадто великий і важкий, щоб тримати його протягом тривалого часу. Якщо ви твердо налаштовані використовувати його на ходу, Yoga Tab 13 має вигнутий край, що плавно згинається знизу (або збоку, залежно від того, як ви його тримаєте). Випуклий край полегшує захоплення і є міцною основою в ландшафтному режимі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Верхня частина планшета гола. Порт для заряджання USB-C знаходиться з правого боку бази, а порт micro-HDMI — з лівої. Текстурована кнопка живлення та гойдалка регулювання гучності знаходяться на правому краю дисплея. На підставі розміщено чотири фронтальні динаміки JBL.

Задня частина планшета виготовлена ​​з алюмінію та частково обтягнута тканиною Alcantera. До нижньої частини основи прикріплено підставку, яку можна повністю відкинути, щоб повісити планшет на стіну. Він не такий елегантний, як той, який ви знайдете на меншій вкладці Yoga Smart Tab, а розмір Yoga Tab 13 не дозволяє йому бути ефективним. Якщо планшет розташований під кутом 90 градусів або більше, ви ризикуєте його перекинути.

Роздільна здатність 13-дюймового РК-дисплея становить 2160 на 1350, що відповідає щільності 196 пікселів на дюйм. Це відстає від iPad Air (264ppi), але обидва дисплеї чіткі та яскраві. Завдяки підтримці Dolby Vision кольори яскраві та динамічні, а Yoga Tab 13 сертифікований для потокової передачі Netflix HD.

Іде в ногу з конкуренцією

Yoga Tab 13 оснащений мобільною платформою Qualcomm Snapdragon 870 із 8 ГБ оперативної пам’яті LPDDR5. На борту 128 ГБ убудованої пам’яті, з яких 110 ГБ доступні з коробки. Слота microSD для додаткового сховища немає, але планшет має вбудовані Wi-Fi 6 та Bluetooth 5.2 для швидкої передачі файлів у хмару та з нього.

Цей швидкий та чуйний планшет може легко справлятися з кількома завданнями, і вам не доведеться турбуватися про фонове кешування. Ми протестували його з десятками програм, що працюють у фоновому режимі, і не помітили жодних збоїв.

Незважаючи на свій розмір, планшет також чудово підходить для ігор. Ми протестували його з Odyssey з Alto та ненажерливим Genshin Impact. Обидві ігри завантажувалися швидко, перепусток кадрів не було. Великий розмір та унікальний дизайн Yoga Tab 13 роблять його чудовим варіантом для ігор у Google Stadia або інших потокових сервісах за допомогою бездротового контролера.

Тести

У Geekbench 5, синтетичному тесті, який вимірює грубу потужність, Yoga Tab 13 набрав 922 бали в одноядерному режимі (SC) та 3012 бали в багатоядерному режимі (MC). Це трохи повільніше, ніж Samsung Galaxy Tab S7 (976 SC, 3148 MC), і значно відстає від результатів iPad Air (1571 SC, 3941 MC). Тим не менш, всі три планшети працюють без затримок і справляються з ресурсомісткими завданнями.

Lenovo стверджує, що потужна батарея Yoga Tab 13 ємністю 10 000 мАг забезпечує до 12 годин відтворення відео. У нашому стислому тесті, в якому ми транслювали HD-відео через Wi-Fi на повній яскравості, нам вдалося пропрацювати 9 годин 41 хвилину. Однак, коли ми тестували потокову передачу з яскравістю близько 30–40%, вона легко подолала 12-годинну позначку. У коробці є зарядний пристрій на 30 Вт для швидкого заряджання.

Звук

Як уже згадувалося, Yoga Tab 13 оснащений чотирма динаміками JBL, які забезпечують захоплюючий звук. Максимальна гучність складає 104 дБ, а динаміки мають більшу звукову сцену. Тембр соковитий, із чітко вираженими середніми частотами та рокотом басу.

8-мегапіксельна камера та датчик часу польоту (TOF) розташовані у верхній частині планшета. Камера працює напрочуд добре для відеодзвінків. Датчик TOF, з іншого боку, відсутній. Коли ми протестували функцію Face Unlock, виявили, що вона працює приблизно в 50% випадків при хорошому освітленні і приблизно в 25% випадків при слабкому освітленні.

На Yoga Tab 13 немає задньої камери. Це досить великий недогляд, особливо якщо ви використовуєте свій планшет для сканування документів або швидких довідкових знімків, і це ще один натяк на те, що цей планшет призначений для нерухомого сидіння на столі, а не взяти і помахати, як телефоном.

Android 11 та Google Entertainment Space

Yoga Tab 13 поставляється з Android 11. Це стандартна версія Android, в якій немає встановлених програм або шкідливих програм. Ви знайдете кілька налаштувань у меню «Налаштування» та можливість додати свій ідентифікатор Lenovo ID для додаткових функцій.

Це перший планшет, який ми протестували із вбудованою функцією Google Entertainment Space. Ця функція, створена спеціально для планшетів, дозволяє провести пальцем прямо з головного екрану і переглянути ретельно відібрані книги, фільми, подкасти і телешоу. Наразі Google співпрацює з кількома десятками потокових сервісів. Просто увійдіть в систему, і Google створить список рекомендованих потокових мультимедіа, подібний до Netflix. Це неймовірно корисне доповнення Yoga Tab 13, який все ще знаходиться в зародковому стані. Ми очікуємо побачити додаткових постачальників у майбутньому.

Yoga Tab 13 також підтримує Active Pen 2 від Lenovo із 4096 рівнями натискання. Завдяки порту micro-HDMI ви можете підключити планшет до комп’ютера або ноутбука, щоб використовувати перо під час роботи в Adobe Creative Cloud або інших програмах для редагування. Він також працює як портативний монітор.

Lenovo має солідний досвід надання виправлень безпеки та оновлень функцій, і цілком імовірно, що ми побачимо щонайменше одне оновлення ОС. Ми хотіли б, щоб Lenovo була більш відвертою зі своєю дорожньою картою оновлення планшетів і запропонувала як мінімум три оновлення ОС, як це робить Samsung.

Розваги

Якщо ви шукаєте планшет, створений для розваг, але здатний виконувати ігрові та творчі завдання, Lenovo Yoga Tab 13 – чудовий варіант. У нього достатньо потужності, відмінний дисплей та тривалий час автономної роботи. Тим не менш, це один із найменш портативних планшетів, які ми бачили.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.