Розкритий легкий спосіб якісно очистити роз’єми у смартфонах

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чищення роз’ємів у смартфоні потрібне, якщо зарядка гаджета почала працювати з перебоями – після включення батарея то заряджається, то ні, а сам зарядник випадає з гнізда, заявив експерт Іван Самойленко.

«Якщо уважно подивитися, можна побачити, що роз’єм заповнився пилом, можливо, відбувається окислення металевих частин. Тому чищення потрібно проводити, по можливості, регулярно», – зазначив він.

За словами фахівця, щоб не пошкодити роз’єм та контакти, є легкий спосіб якісно позбутися пилу та бруду — за допомогою шматка паперу, згорнутим із маленьку трубочку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Гострим кінцем такого паперового інструменту акуратно треба вичистити весь бруд з роз’єму, не пошкодивши контакти. Після цього можна використовувати голку з намотаним на неї шматочком вати. Змочивши в перекисі водню вату, треба дуже обережно прочистити кінцем голки всі найдрібніші ділянки роз’єму, прибравши забруднення», – додав Самойленко.

Він зауважив, що для цієї мети підійде і непотрібна зубна щітка, але тільки з м’якими щетинками, щоб не зашкодити роз’єму. Якщо після чищення процес зарядки пристрою все одно переривається або порушується, то потрібно почистити сам зарядний пристрій — також за допомогою вати та тонкої голки, наголосив експерт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.