ТОП-5 небезпечних додатків, які краще видалити з Android-смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Власники Android-смартфонів постійно стикаються з різноманітними загрозами у вигляді небезпечного програмного забезпечення, вірусів і тому подібного, а все це, виникає через те, що OC Android відкрита ОС, що суттєво розширює можливості хакерів та інших зловмисників. Сьогоднішній матеріал стосується безпосередньо такої загрози, оскільки зараз буде названо 6 небезпечних додатків, які краще видалити з Android-смартфонів. Практично всі додатки, які будуть перераховані нижче, більш-менш популярні серед користувачів, тому можуть серйозно пошкодити їхню конфіденційність.

Нещодавно, експерти із Лабораторії Касперського (розробники антивірусного ПЗ), повідомили компанію Google про чергову загрозу у вигляді 6-ти додатків. На щастя, компанія Google ознайомилася з інформацією і розпочала процес видалення небезпечних додатків.

Мова йде про горезвісний вірус Joker, який протягом останніх 2-х років не дає відпочити ні компанії Google, ні власникам смартфонів. Даний вірус розповсюджується, в першу чергу, через мобільні ігри і далі вже, заражає інші додатки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Особливістю даного віруса є те, що його складно виявити в системі Android, оскільки він маскується під системні файли деяких додатків. Звичайні антивіруси його виявити не можуть, хоча це й не дивно, враховуючи те, що Google його пропускає через офіційний магазин додатків.

На даний момент, якщо у вашому смартфоні є хоча б один із додатків, які перераховані нижче, варто його або їх видалити негайно і провести сканування свого смартфона на наявність інших вірусів. Переходимо до небезпечних додатків:

  1. Now QRcode Scan
  2. Dazzling Keyboard
  3. Classic Emoji Keyboard
  4. Super Hero-Effect
  5. Battery Charging Animations Battery Wallpaper

Рекомендуємо добре передивитися список додатків, встановлених на смартфон і в подальшому завантажувати тільки ті додатки, які вам справді необхідні, в яких велика кількість завантажень, велика кількість відгуків та відмовитися від завантаження піратських додатків, та додатків із сторонніх ресурсів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.