Білл Гейтс спрогнозував рік закінчення пандемії

Засновник Microsoft Білл Гейтс поділився своїм прогнозом закінчення пандемії коронавірусної інфекції. Так, за його словами, незважаючи на те, що зараз у світі поширюється новий штам, пандемію COVID-19 може закінчити вже наступного року.

Він зазначив, що в історії ще не було вірусу, що швидко розповсюджується, як омікрон-варіант. На думку Гейтса, незабаром він опиниться у всіх країнах світу і ставитися до нього потрібно з усією серйозністю, оскільки він до кінця не вивчений. Мільярдер запевнив, що якщо омікрон буде хоч на 50% таким же серйозним, як дельта, то на людство чекає найгірша хвиля їх тих, з якими ми вже зіткнулися.

У той же час, засновник Microsoft повідомив, що вже наступного року пандемія може завершитися за умови вживання необхідних заходів.

« Якщо в цій ситуації є якісь хороші новини, так це те, що омікрон поширюється настільки швидко, що після того, як він стає домінуючим видом в країні, хвиля зараження там триває не більше трьох місяців. Ці три місяці можуть бути важкими, але я все ще вірю, що якщо будуть зроблені вірні кроки, то пандемія може закінчитися у 2022 році” , – сказав Гейтс.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.