Україна зайняла вище місце у рейтингу кібербезпеки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До підрахунку нової редакції індексу кібербезпеки було залучено 160 різних країн. Цього року Україні вдалося піднятися на 4 місця, порівнюючи з 2018 роком, коли була опублікована попередня редакція рейтингу. Про це ми дізналися від Міністерства цифрової трансформації України. Перші місця вдалося зайняти Греції, Чехії, Естонії, Литві та Іспанії. Також перша десятка включає Бельгію, Фінляндію, Словаччину, Хорватію та Францію. Рейтинг завершується Бурунді, Тувалу та Південним Суданом. 

Для того, щоб визначити індекс у різних країнах, було враховано нюанси законодавства у даній сфері, освіту, інциденти, пов’язані з кібербезпекою, а також забезпечення захисту різноманітних державних послуг та особистих даних громадян. У тому числі враховувалося те, як держава реагувала на злочини, пов’язані з кіберзлочинністю. 

Також представники Міністерства цифрової трансформації підкреслили, що робота над покращенням кібербезпеки в Україні далі ведеться. Результатом стане покращення безпеки даних громадян та надання різноманітних послуг у режимі онлайн.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.