Американці приступили до випробувань нового швидкісного вертольота

Консорціум американських компаній Sikorsky і Boeing приступив до наземних випробувань бортового обладнання, вузлів і агрегатів перспективного швидкісного багатоцільового вертольота SB> 1 Defiant.

Як пише Defense News, паралельно завершується складання першого льотного зразка вертольота, який, як очікується, здійснить перший політ в кінці літа 2018 року.

SB> 1 буде запропонований на тендер JMR Армії США і, якщо переможе в ньому, замінить застарілі ударні вертольоти AH-64 Apache, багатоцільові UH-60 Black Hawk, транспортні CH-47 Chinook і розвідувальні OH-58 Kiowa. Другим учасником тендеру JMR стане конвертоплан V-280 Valor, розробкою якого займається компанія Bell Helicopter.

До теперішнього часу програму випробувань вже пройшло програмне забезпечення перспективного вертольота SB> 1, двигун, трансмісія, гідравлічна і паливна системи. Всі ці системи і вузли випробовувалися окремо. Тепер вони будуть перевірені на наземному стенді, а потім на льотному прототипі.

Як очікується, маса SB> 1 складе 13,6 тонни. Вертоліт зможе розвивати швидкість до 250 вузлів (463 кілометри на годину) і перевозити 12 чоловік десанту в повному викладенні. При проектуванні Defiant використовуються технології, отримані при розробці демонстратора технологій швидкісного вертольота-розвідника S-97 Raider. Цей апарат здійснив перший політ в кінці травня 2015 року.

Новий вертоліт буде побудований по соосной схемою з штовхає гвинтом в хвостовій частині. Кабіна пілотів буде розрахована на двох осіб з посадкою пліч-о-пліч.

Bell Helicopter представила проект конвертоплана Valor навесні 2013 року, а наземні його випробування початку в кінці липня 2017 року. У грудні минулого року апарат здійснив перший політ. Очікується, що новий конвертоплан зможе виконувати польоти на швидкості до 519 кілометрів на годину, а його бойовий радіус складе 1,5 тисячі кілометрів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.