Головна Технології Google випустила першу попередню версію Android P

Google випустила першу попередню версію Android P

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До теперішнього моменту лише незначна частка Android-смартфонів в світі працює на базі останньої версії Android (Android 8 Oreo), але компанія Google вже готує до випуску наступне покоління своєї мобільної ОС. Днями розробники випустили першу попередню версію системи під назвою Android P. Повідомлення про це було опубліковано в блозі Google.

В даний час тестова версія Android P доступна для смартфонів Pixel, Pixel XL, Pixel 2 і Pixel 2 XL. Друге превью разом з бета-версією Android P стане доступною в травні, а реліз нового покоління Android заплановано на III квартал цього року.

Судячи з опису, нова версія Android отримає чимало змін, включаючи анонсовану раніше підтримку вирізів у верхній частині дисплеїв пристроїв і можливість позиціонування в приміщеннях з використанням технології Wi-Fi RTT. Крім того, користувачам Android P буде доступна функція швидкої відповіді на повідомлення в розділі повідомлень і більш просунута система автозаповнення при введенні паролів, а пристрої, що працюють на новій версії Android, зможуть одночасно приймати сигнал з декількох камер.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще одним гідною зміною є заборона на доступ до камери, мікрофона і датчикам смартфона для додатків, що працюють у фоновому режимі. За традицією творці Android P також обіцяють користувачам поліпшену систему контролю енергоспоживання.

Як підкреслюють в компанії, ця версія Android P призначена виключно для розробників, а звичайним користувачам необхідно дочекатися виходу фінальної версії нової ОС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: