Samsung представила вражаючий продукт. І це не смартфон

Поки користувачі з нетерпінням чекають анонса нових флагманів Samsung Galaxy S9, компанія представила інший цікавий продукт, який, безсумнівно, зробить яскраве враження. І не стільки, як девайс споживчого класу, скільки в якості ілюстрації інженерного потенціалу технологічного гіганта. Крім того, повідомляється про можливе майбутнє зниження виробництва Samsung важливих комплектуючих для одного з найбільш незвичайних смартфонів минулого року.

Два роки тому компанія Samsung представила гігантський SSD-накопичувач, ємність якого склала 15,36 терабайта. Але їй вдалося знову здивувати аудиторію цінителів високих технологій. Зараз компанія подвоїла ємність накопичувача, представивши PM1643. Обсяг цього твердотільного диска становить 30,72 терабайта. Настільки вражаючий накопичувач заснований на новітніх чіпах V-NAND. Більш докладно новинка від компанії Samsung, продукти якої завжди привертають до себе увагу користувачів, була розглянута Пітером (Peter) на сторінках ресурсу gsmarena.com .

Як повідомляється додатково, швидкість читання нового диска складе 2100 мегабіт в секунду, а швидкість запису – 1700 мегабіт в секунду. Для того щоб досягти такої високої продуктивності, компанія Samsung використовувала технологію Through Silicon Via – в диск вбудовані 40 гігабайт пам’яті DRAM.

Що стосується надійності нового накопичувача, то компанія Samsung зазначає, що він здатний протягом п’яти років витримати щоденний запис свого повного обсягу, тобто 30,72 терабайта.

Samsung вже почала виробництво дисків PM1643. Ціна новинки поки не названа, і можна припустити, що вона буде досить високою. У числі продуктів Samsung – цілий ряд подібних дисків. Їх ємність кожного разу знижується вдвічі – 15,36 терабайта, 7,68 терабайта, 3,84 терабайта і так до 0,8 терабайта.

Тим часом в іншій замітці Пітера на сторінках gsmarena.com повідомляється про можливе зниження в майбутньому обсягів виробництва одних з найбільш важливих комплектуючих, які пропонує компанія Samsung вендорам мобільних девайсів. Йдеться про OLED-дисплеї.

Як зазначається, слабкий попит на iPhone X від компанії Apple може привести до того, що Samsung значно скоротить виробництво OLED-дисплеїв – до 20 мільйонів одиниць. Спочатку передбачалося поставити приблизно 45-50 мільйонів дисплеїв для iPhone X, повідомляє Nikkei .

Йдеться про зниження виробництва тільки за тримісячний період з січня по березень поточного року. У другому кварталі 2018 року, з квітня по червень, не виключається додаткове скорочення виробництва таких значущих для сучасних смартфонів комплектуючих. Компанія імовірно шукає нових споживачів своєї продукції, в тому числі і китайських.

Втім, більшість китайських вендорів розумних телефонів до сих пір віддають перевагу LCD-панелям, які вартують приблизно на 40% дешевше, ніж OLED-екрани, що вважаються більш високотехнологічним рішенням. Лише від 5% до 10% смартфонів таких відомих брендів, як Oppo і Vivo, оснащені OLED-екранами.

Як додатково зазначається, і сама компанія Apple не збирається повністю відмовлятися від використання LCD-дисплеїв в своїх девайсах. Вважається, що як мінімум один iPhone з числа тих, які мають побачити світ в 2018 році, буде оснащений LCD-екраном. В опублікованій раніше gsmarena.com замітці Йордана (Yordan) повідомлялося, що аналітик KGI Мінг-Чі Куо (Ming-Chi Kuo) відзначав, що найменш дорога модель нового iPhone буде оснащена 6,1-дюймовим LCD-дисплеєм і батареєю ємністю 2900 мАг.

Прогнозується, що, оскільки в цьому смартфоні не знайдуть собі застосування будь-які яскраві інновації, він буде коштувати менше – 750-800 доларів США. І це дозволить саме розглянутій моделі зайняти 50% в сукупних продажах смартфонів від компанії Apple модельного ряду 2018 року. У ньому може бути реалізований FaceID і з’явитися виїмка в екрані. При цьому Touch ID, можливо, не знайде собі застосування в розглянутому девайсі, а на задній панелі скло буде замінено алюмінієм.

Крім того, Samsung Display починає відчувати помітну конкуренцію з боку китайських виробників дисплеїв і LG Display.

Повідомлялося, що минулого року компанія Samsung інвестувала 12,6 мільярда доларів США в розширення виробничих потужностей, що випускають OLED-дисплеї. Це розширення виробництва відбувалося в передчутті майбутнього величезного попиту на нові смартфони iPhone X. Але цей попит виявився не настільки високий, як можна було б припускати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.