Компанія Маска починає бурити тунель для Hyperloop прямо під Вашингтоном

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Підприємець, засновник Tesla та Space X Ілон Маск здобув довгождану юридичну перемогу: влада Вашингтона дозволила ще одній його компанії – The Boring Company – пробурити під американською столицею тунель для надшвидкісних поїздів. Таким чином, транспортна система Hyperloop, над якою компанія Маска працює вже кілька років, починає втілюватися в життя, пише Tecnoblog.

Hyperloop – це технологія, за якою поїзд рухається у вакуумному тунелі, не торкаючись до рейок завдяки магнітним подушкам. Таким чином, сила тертя відсутня для поїздів «маглев» (від «магнітна левітація» – ред.). Тому вони можуть розвивати величезну швидкість. Зокрема, йдеться про 1100 км/год, що майже дорівнює швидкості звуку. Вакуум у тунелях також потрібен для того, щоб нівелювати опір повітря.

Уточнюється, що на перших етапах, поки технологія ще розвивається, швидкість поїздів буде меншою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Раніше Ілон Маск заявляв про свої плани зв’язати тунелями зі швидкісними поїздами Нью-Йорк, Вашингтон, Філадельфію і Балтімор. А в жовтні минулого року Маск опублікував у своєму Instagram перше фото швидкісного тунелю, який будується під Лос-Анджелесом.

Нагадаємо, концепцію надшвидкісного потягу, що рухається в вакуумному тунелю, Маск представив ще в 2013 році.

Таким чином, поїзди Hyperloop стануть швидшими навіть за літаки. Їх планується використовувати як для пасажирських, так і для вантажних перевезень. Перспективою впровадження цієї транспортної системи зацікавилися в багатьох країнах, в тому числі в Росії.

Роботу над технологією ведуть відразу три компанії: SpaceX, Virgin Hyperloop One і HTT. Остання планує створити першу модель вакуумного поїзда для пасажирських перевезень до 2020 року, за словами гендиректора компанії Дірка Алборна. Серед інвесторів Hyperloop One російська компанія – група «Сумма» Зіявудіна Магомедова, який вважає, що високошвидкісний транспорт можна впровадити в Росії.

Компанія Маска починає бурити тунель для Hyperloop прямо під Вашингтоном

Российско-китайский информационный портал

Раніше Магомедов говорив, що проект Hyperloop в Росії може пройти з Китаю в порт Зарубіно (на далекому сході Росії – ред.). Він не виключає, що сам проект буде завершений до 2020-2021 року. За словами Магомедова, інвестиції в запуск Hyperloop в Росії складуть $1,5 млрд.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.