Apple знешкодила чергову «текстову бомбу» в iOS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Минулого тижня стало відомо про чергову уразливость в операційних системах Apple : поява в багатьох програмах, включаючи браузер Safari, одного з символів мови телугу (на нього говорять в деяких штатах Індії) призводить до перезавантаження смартфона і не дає запустити постраждалий від «текстової бомби» додаток. Могли постраждати від проблеми і комп’ютери Mac.

Тепер Apple випустила латочку, яка усуває збій, повідомляє TechCrunch. Виправлення міститься в iOS версії 11.2.6, яку виробник iPhone і iPad зробив доступною для скачування напередодні ввечері. Крім того, аналогічні «ліки» під номером 10.13.3 отримали комп’ютери Mac. Якщо у вас застаріла версія macOS, оновлюватися до цієї останньої версії High Sierra не обов’язково: до збою старіші ОС для «маків» не схильні.

Раніше у iOS вже виникали неполадки через неправильну обробку «поганих» знаків. У 2015 році зловмисники могли дистанційно перезавантажити смартфон, відправивши текстове повідомлення з iMessage або СМС зі спеціальною комбінацією символів і букв арабського алфавіту: “” “” “” “” “” “” “” “” “” “” h “” “. Після отримання шкідливого повідомлення програма негайно «вилітала», а iPhone – перезавантажувався.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.