SpaceX перенесла запуск глобального Інтернету

SpaceX перенесла запуск двох тестових супутників для проекту глобального Інтернету.

“Тепер запуск PAZ c SLC-4E запланований на 18 лютого. Потрібен час, щоб додатково перевірити систему до запуску. Falcon 9 і корисне навантаження в порядку”, – йдеться в повідомленні.

Раніше запуск був запланований на 17 лютого. Система супутникового зв’язку називається Starlink. Майже 4500 супутників, що входять в неї, будуть рухатися на висоті 1100-1300 кілометрів. Ще 7500 апаратів виведуть на орбіту висотою не більше 346 кілометрів, випливає з документації SpaceX.

The Wall Street Journal в січні 2013 року писала, що компанія розраховує на 40 мільйонів клієнтів Starlink до 2025 року. За підрахунками SpaceX, з якими ознайомилася газета, до цього ж року виручка проекту складе 30 мільярдів доларів. Передбачається, що перші користувачі зможуть підключитися до Starlink в 2019-м.

6 лютого SpaceX провела перший запуск надважкої ракети-носія Falcon Heavy. Вона відправила корисне навантаження – автомобіль Tesla Roadster – на витягнуту околосолнечную орбіту, що перетинає траєкторії руху Землі і Марса. Центральний блок ракети не зміг приземлитися на морську платформу і розбився.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.