США хочуть запустити супутники на випадок ядерної війни

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Супутники нового покоління стійкі до перешкод.

ВПС США планують запустити нові супутники покоління AEHF (Advanced Extremely High Frequency), які зможуть забезпечити зв’язок під час ядерної війни і стійкі до електронних перешкод. Про це пише Popular Mechanics.

На сьогоднішній день на геостаціонарній орбіті знаходиться чотири апарати AEHF, в 2019 і 2020 року будуть запущені ще два супутники, на створення яких виділено $ 29,8 мільйона.

Система з таких супутників здатна посилати сигнали навіть в умовах ядерної війни, коли атмосфера заповнена електромагнітними хвилями від заряджених частинок. Звичайний зв’язок не працює при такому «шумі», проте технологія AEHF збільшує ймовірність проходження сигналу завдяки кільком променям, підтримуючи спеціальну “гарячу лінію” для Білого дому.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У січні 2018 року США запустили ракету-носій Delta IV з засекреченим військовим супутником NROL-47. Інший секретний супутник під кодовим позначенням Zuma, запущений 7 січня на ракеті-носії Falcon 9 американської компанії Ілона Маска SpaceX, не досяг розрахункової орбіти і розбився при падінні в океан.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.