Смартфони на Android атакував небезпечний вірус

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фахівці компанії Malwarebyte Labs виявили, що кілька мільйонів смартфонів на базі Android інфіковані шкідливою програмою, яка потай від користувача Майнить криптовалюту.

Вірус здатний тимчасово перетворювати смартфон або планшет на Android в “криптоферму” – для цього користувача обманом заманювали на певний сайт.

Всі вироблені кошти автоматично переводяться на гаманець зловмисників в системі Monero. В середньому один мобільний пристрій витрачає близько чотирьох хвилин в день на Майнінг криптовалюти на користь зловмисників.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для того щоб видобуток Monero припинився, користувачам пропонувалося ввести код CATPCHA, щоб “довести, що ви людина, а не бот”.

Криптовалюта Monero майнить головним чином ботнетами, тобто інціфікованими пристроями, об’єднаними в мережу заради спільної мети, а не добропорядними користувачами, стверджує Андрій Зимін, керівник компанії Clarus, розробника блокчейн-рішень. За його словами, зловмисники використовують фішингові сайти, різні вкладення під виглядом музики або додатків для скачування, щоб встановити майнер на мобільний пристрій.

Одним з головних симптомів зараження криптовірусом є нагрів смартфона. Крім того, потрібно звернути увагу на підвищену витрату заряду батареї, підкреслює експерт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.