Apple видaлилa Telegram з мaгaзинy дoдaткiв

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кopиcтyвaчi AppStore пo вcьoмy cвiтy нe мoжyть знaйти в цьoмy мaгaзинi дoдaткiв мeceнджep Telegram. Дeякi з них пoяcнюють йoгo зникнeння пoмилкoю poзpoбникiв. Твoрeць мeceнджepa cтвepджyє, щo пpoблeмa нeзнaчнa, i нeзaбapoм бyдe виpiшена.

Зникнення Telegram

Мессенджер Telegram пропав з магазину додатків Apple AppStore. Творець Telegram Павло Дуров роз’яснив в Twitter, що це «незначна проблема» і месенджер «скоро повинен повернутися», проте суть проблеми уточнювати не став.

У магазині додатків Google Play для Android Telegram як і раніше доступний, як і його другий клієнт Telegram X, представлений творцями месенджера 31 січня 2018 г. Це експериментальний додаток, який повинен відрізнятися від звичайного Telegram підвищеною швидкістю роботи, більш гладким відображенням анімації і більш інноваційним інтерфейсом.

Доповнення

Через кілька годин після публікації даного матеріалу Павло Дуров розмістив в Twitter більш докладне роз’яснення ситуації. За його словами, Apple попередила Telegram, що користувачам месенджера «став доступний неприпустимий контент», тому господарі AppStore і видалили його зі свого магазину. Дуров висловив надію на повернення Telegram в AppStore після установки необхідного захисту.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Припущення користувачів

Користувачі ресурсу Reddit, першими звернули увагу на проблему, припустили, що вона пов’язана з великим оновленням Telegram для Android. Ресурс 9to5mac висловлює сумнів в тому, що оновлення для Android могло якось вплинути на статус месенджера в iOS, однак також вважає примітним факт, що ці дві події відбулися протягом однієї години.

Один з користувачів Reddit з посиланням на службу підтримки Telegram стверджує, що зникнення месенджера не було запланованим, а є всього лише наслідком помилки розробників. Такої ж думки дотримується і ряд інших користувачів ресурсу.

Мессенджер Telegram зник з магазину додатків AppStore

Нагадаємо, 18 грудня 2017 р Telegram отримав збій, який Павло Дуров пояснив надмірно швидким ростом трафіку внаслідок збільшення популярності мессенджера.

Що таке Telegram

Telegram – це безкоштовний багатоплатформовий месенджер для обміну текстовими повідомленнями і файлами, а також здійснення голосових дзвінків. Серверна частина з закритим кодом розгорнута на потужностях американських і німецьких компаній. Створений Павлом Дуровим, месенджер почав роботу в 2013 році. Вважається невразливим для злому після кількох безрезультатних конкурсів на пошук вразливостей.

У березні 2017 року в Telegram з’явилися голосові дзвінки, для яких використовується наскрізне шифрування, але з новим механізмом звірки ключів – вони представлені у вигляді 4 емодзі. Мессенджер використовує для дзвінків так мало трафіку, як тільки можливо, але користувач може виставити режим додаткової економії за рахунок погіршення якості звуку.

Через наскрізне шифрування і репутації невразливого месенджера, на адресу Telegram періодично лунають звинувачення від правоохоронних органів, що через нього готуються різні протиправні заходи. Також Telegram є улюбленим місцем проживання криптовалютних спільнот.

ICO Telegram

Нещодавно видання Bloomberg повідомило, що Telegram готує ICO. Його перша частина буде закритою і відбудеться в лютому 2018 році в ході неї планується продати токени на суму $ 600 млн. Далі, в березні 2018 року повинна відбутися друга частина розміщення, на цей раз публічна і теж на суму $ 600 млн.

Таким чином, всього Telegram хоче залучити $ 1,2 млрд. Інвестори, які візьмуть участь в розміщенні, зможуть скористатися токенами після того, як вони стануть торгуватися на біржах валют. Це повинно відбутися в 2019 році. Купивши токени в ході закритої частини ICO, інвестор не зможе продати його протягом 18 місяців після початку публічних торгів ними.

У першій, закритій частині ICO зможуть взяти участь лише ті інвестори, які готові будуть вкласти не менше $ 20 млн. В ході закритої частини ICO токени продаватимуть з 50% знижкою в порівнянні з ціною їх продажу в ході публічної частини розміщення. Якщо Telegram проведе ICO, це стане найбільшим розміщенням монет в світі криптовалют. Нинішній рекорд належить проекту Filecoin, який в минулому році привернув за допомогою ICO $ 257 млн.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.