У Google Play з’явиться нова категорія товарів?

Користувачами Google Play сприймається в першу чергу в якості магазину додатків для популярної мобільної операційної системи Android. Втім, є там і інший контент. Більш того, в Google Play може з’явитися нова категорія продуктів, продаж яких в останні роки стрімко зростають. Google продовжує також удосконалювати інструменти машинного навчання.

Радісне повідомлення з’явилося в Мережі для тих користувачів, які слухають аудіокниги. Схоже, що компанія Google почне продавати аудіокниги в своєму магазині Google Play. Як повідомляє Ендрю Ліптак (Andrew Liptak) в опублікованій ресурсом The Verge замітці з посиланням на 9to5Google, Компанія почала рекламувати аудіокниги. Перша покупка аудіокниги буде здійснена зі знижкою в 50%.

До хабу на сьогоднішній день доступу немає, і поки відсутні припущення про те, коли в Google Play почнуть продаватися аудіокниги. Але, схоже, компанія закладає основу свого магазину цифрових продуктів цієї популярної категорії.

Ще раніше, при вивченні APK, ресурс Android Police знайшов ознаки аудіокниг в Google Play. Вивчення APK було продовжено ресурсом Android Soul . Воно стосувалося останнього оновлення програми Google Play Books. В результаті був знайдений код для кількох нових функцій, в тому числі і для аудіокниг.

Код вказує на можливість розміщення аудіокниг в магазині. Додаток в майбутньому дозволить користувачам здійснювати навігацію по главам з використанням заголовків глав. Більш того, додаток дасть користувачам можливість зберігати на різних девайсах то місце, в якому було завершено «читання».

Якщо нова категорія цифрових товарів з’явиться в Google Play, це буде важливим кроком пошукового гіганта Google. Адже вихід Google на ринок аудіокниг передбачає, що компанія складе конкуренцію Amazon, домінуючою зараз на цьому ринку. Є й ряд інших ритейлерів, що пропонують споживачам аудіокниги. Адже популярність нового формату «читання» зростає. За останні роки продажу аудіокниг істотно збільшилися. І у Google, ймовірно, з’явиться можливість здійснювати частину цих продажів через свій магазин контенту для електронних пристроїв, що означатиме також і додаткове розширення цифрової екосистеми пошукового гіганта.

Удосконалюючи свою екосистему, компанія Google також приділяє чималу увагу інноваціям. Як повідомляє Теодор Шлейфер (Theodore Schleifer) на сторінках ресурсу recode.net, Глава компанії Сундар Пічаї (Sundar Pichai) підкреслив важливість для людської цивілізації штучного інтелекту, порівнявши його з найбільш видатними досягненнями в історії людства, такими як електрика і вогонь.

Як раніше повідомлялося Блейр Хенлі Френком (Blair Hanley Frank) на сторінках ресурсу venturebeat.com, зовсім недавно Google анонсувала в своєму блозі хмарний сервіс Cloud AutoML Vision. Він створений, щоб спростити для компаній завдання створення кастомізованих алгоритмів машинного навчання для обробки зображень. Нова система дозволяє завантажити добірку зображень в хмарний сервіс компанії Google і отримати на виході кастомізовану модель.

Новий сервіс заснований на дослідженнях компанії Google, що стосуються «тренування» моделей машинного навчання з метою конструювання моделей, що виконують певні завдання. Теоретично компанії зможуть надавати системі добірки зображень-зразків щоб отримувати автоматично «натреновану» модель, яка оптимізована відповідно до специфіки їх даних.

Використання Cloud AutoML в майбутньому може розширитися і стане стосуватися не тільки зображень. Передбачається, що новий сервіс може стати «містком» між компаніями, яким необхідні кастомізовані інструменти машинного навчання, і можливістю оплачувати роботу тих технічних талантів, які розробляють такі інструменти.

Створенням системи, вибудовує власні моделі, компанія Google сподівається зробити розширені системи машинного навчання більш доступними звичайним розробникам, від яких більше не вимагатиметься повний набір навичок.

Системи машинного навчання, створюють кастомізовані моделі, особливо в сфері, що стосується візуального контенту, не є чимось абсолютно новим. Особливість нового сервісу в тому, що моделі створюються без втручання людини.

Система від компанії Google базується на контрольованому навчанні, що передбачає необхідність надання компаніями набору маркованих даних, щоб повідомити системі Cloud AutoML, як це виглядає, і тим самим допомогти їй створити модель. Це означає, що участь людини в роботі буде необхідно для того, щоб маркувати немарковані дані, але компанії також зможуть надавати і власні марковані дані.

На момент розгляду система Cloud AutoML Vision працювала лише в режимі закритого альфа-тестування. Компанія Google буде працювати з кожною компанією, яка бажає взяти участь у тестуванні нового сервісу, щоб визначити, що нова система підходить для неї. Пошуковий гігант вже тестує свій новий сервіс з такими клієнтами, як Disney і Urban Outfitters. І як зазначається, результати позитивні.

Нова система розширює собою перелік існуючих сервісів машинного навчання від компанії Google. І вона зможе допомогти використовуючи машинне навчання компаніям вдосконалити свій контент. Якщо сервіс виявиться успішним, то він стане значною перевагою Google в такому важливому сегменті, як хмарні програмні інструменти. Адже потенційні споживачі вже розглядають для себе можливість застосування машинного навчання.

джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.