Мікрохвильовки порівняли з автомобілями за ступенем забруднення атмосфери

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мікрохвильові печі європейців за ступенем впливу на атмосферу порівняли з 7 млн ​​автомобілів. Електронні кухонні помічниці, як виявилося, сприяють виділенню вуглекислого газу в таких же обсягах, що й згадувана кількість транспортних засобів. І проблема зростає – ціни на мікрохвильові печі падають, вони з’являються в усе більшій кількості домогосподарств.

Учені з Манчестерського університету підрахували, що при роботі 19 грубок в атмосферу виділяється стільки ж CO2, що і при роботі автомобіля з ДВЗ протягом того ж періоду часу. Звичайно, газ виділяється не самим приладом, а електростанціями, що виробляють енергію.

Фахівці пропонують зробити використання мікрохвильовок більш грамотним – наприклад, коректно вибираючи режими, тим самим уникаючи перевитрати енергії. Вчені визнають, що автомобілі тільки в одній Великобританії – а їх близько 30 млн – виробляють більше CO2, ніж мікрохвильовки у всьому Євросоюзі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відзначається, що сучасні мікрохвильові печі відносяться до пристроїв, які найбільш ефективно витрачають електрику. Тому варто звертати увагу не тільки на «правильні режими» їх роботи, а й на способи вироблення енергії.

джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.