Apple дозволить відключати уповільнення старих iPhone

Корпорація Apple випустить оновлення для iOS, в якому дозволить відключати зниження швидкості роботи в старих iPhone. Про це розповів Тім Кук в інтерв’ю ABC News.

Кук повторив думку, що опція зниження продуктивності iPhone зі старими акумуляторами була додана для продовження часу роботи смартфонів. Таким чином, після року використання гаджета його акумулятор починає приходити в непридатність, що може привести до раптового відключення апарату при підвищенні навантаження: «Ми вважали, що було б краще трохи знизити продуктивність, щоб не допустити цього».

«Коли ми виступили, ми дійсно заявили про це, і я навіть не думав, що багато на це звернуть увагу, тому нам слід було б виражатися ясніше. Ми щиро перепрошуємо перед тими, хто вважав, що у нас була якась інша мотивація », – додав глава Apple.

В майбутньому оновленні iOS компанія додасть розширені функції управління живленням. Зокрема, в системі з’явиться більше інформації про знос акумулятора, а також про те, як знижується продуктивність. При бажанні користувач зможе відключити уповільнення системи, щоб простежити, як це відбивається на автономності. Тестову версію оновлення планують випустити в лютому 2018 року.

В кінці грудня Apple зізналася , що після виходу iOS 10.2.1 в системі з’явилася прихована можливість сповільнити швидкість роботи процесора. У компанії відзначають, що робили це виключно для запобігання самовільного вимкнення апарату при високому навантаженні. Розробники будуть і далі впроваджувати цю функцію, з виходом з iOS 11.2 вона з’явилася на iPhone 7. Незабаром після цього компанія знизила ціну на заміну акумулятора смартфонів до 30 доларів.

Через тиждень після цієї заяви користувачі почали подавати в суд на корпорацію. Так, мешканка штату Каліфорнія Віолетта Майлян (Violetta Mailyan) подала позов проти компанії Apple в розмірі 999 999 999 000 доларів.

Джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.