Майбутнє наступає: вражаючі винаходи, продемонстровані на виставці у Лас-Вегасі (фото)

У американському місті Лас-Вегас завершила роботу міжнародна виставка споживчої електроніки CES 2018. Як і очікувалося, значну увагу розробники приділили роботизованим помічникам людини: від автономних валіз до розумних унітазів.

Корпорації з ім’ям та маловідомі стартапи привезли в Лас-Вегас чимало цікавого. Так, Samsung представила перший у світі модульний телевізор із діагоналлю 146 дюймів під назвою The Wall (Cтіна). Інша південнокорейська корпорація Hyundai показала водневий автомобіль нового покоління — кросовер NEXO. Також кілька світових виробників смартфонів презентували своїх флагманів. Втім, навіть перерахувати всі прем’єри досить складно, тим більше, розповісти про кожну новинку.

Sony Aibo

Японська корпорація Sony привезла у США роботизовану собаку нового покоління під назвою Fibo. У “собаки” багато рухомих частин — ними рухають 22 приводи. Aibo оснащена двома OLED-десплеями замість очей, а також має чотири мікрофони і динамік. Крім того, собака-робот вміє навчатися: вона запам’ятовує емоції господарів та згодом починає показувати власні “відчуття”. Також Fibo сама у разі потреби йде до підзарядного пристрою. Орієнтовна ціна: $1700.

Робот-валіза CX-1

Одразу кілька компаній привезли на виставку роботів-валіз. Так, китайська компанія ForwardX презентувала валізу під назвою CX-1, вміє впізнає власника по обличчю і слідувати за ним усюди. Валіза оснащена відеокамерою, системою захисту проти крадіжки, електродвигуном та розвиває швидкість до 11 кілометрів на годину.

Розумний унітаз Numi

Компанія Kohler представила туалет, який синхронізується з мобільним пристроєм господаря та вмикає музику, підсвітку, зігріває ступні та розуміє голосові команди. Крім того, Numi автоматично спускає воду та дезодорує повітря після. Орієнтовна ціна “розумника” — $5600 – 6500.

Робот-шафа Laundroid

Компанія Seven Dreamers заявляє, що привезла у Лас-Вегас першу в світі робот-шафу під назвою Laundroid. Шафа вміє розбирати випрані речі, прасувати їх, акуратно складувавти та розкладати по поличкам. Наразі розумна шафа коштує $16000.

Труси Spartan

Як запевняють розробники, труси під назвою Spartan захищають на 99% від випромінювання стільникових телефонів та Wi-Fi. Це стало можливо завдяки матеріалу, з якого зроблені труси: бавовна із вплетеними нитками зі срібла. Вартість виробу: приблизно $50.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.