Противага «Іскандеру»: український комплекс «Грім-2″ уже пройшов випробування двигуна ракет (Фото)

В Україні провели випробування двигуна ракет оперативно-тактичного комплексу «Грім-2″.

Про це пише «Український мілітарний портал« і публікує перші вражаючі фото ОТРК «Грім-2″

Комплекс зможе вражати цілі на відстані до 280 км, що передбачають параметри Режиму контролю за ракетними технологіями, хоча дальність може бути й вдвічі більшою.

ф1

Мобільна пускова установка “Грім-2” передбачає транспортування та запуск двох ракет типу «земля-земля».

ф2

«Розробка комплексу вже знаходиться на фінальній стадії. Наразі майже завершені випробування системи управління та переміщення ракет, гідравліки, механіки та усього, що пов’язано із транспортуванням. Скоріш за все, протягом року ОТРК вийде на польові випробування», – повідомив порталу у грудні 2017 року директор «НВО «Павлоградський хімічний завод» Леонід Шиман.

ф3

Оперативно-тактичний ракетний комплекс «Грім» розробляється для ураження одиночних і групових стаціонарних цілей на дальностях від 50 до 280 км. Бойовий блок одноступеневої балістичної ракети проектується масою 480 кг. Бойова частина могла бути виконана за моноблочною або касетною схемою. Моноблочна схема використовує осколково-фугасну або проникаючу осколково-фугасну ампулу.

ф4

Бортова система управління ракети інерційна, комплектується системами навігації і наведення різного типу (радіолокаційними, оптико-електронними).

Додамамо, що оперативно-тактичний ракетний комплекс «Грім-2″ при запуску в серійне виробництво може замінити систему «Точка-У».

ф5источник

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.