Штучний інтелект навчили розпізнавати брехню

Вчені винайшли програму, яка “відчуватиме” брехню. Вчені з Університету Меріленда і Дартмутського коледжу (США) назвали свій винахід DARE (Deception Analysis and Reasoning Engine). Це в перекладі означає “Аналіз обману і механізм міркувань”.

Штучний інтелект в межах розробки винахідників може розпізнавати мікроміміку і мову тіла, пише vokrugsveta.ua. Щоб навчити його цьому, через систему пропустили 15 відеороликів, на яких люди відповідали в суді. У фінальному тесті система розпізнала брехню у 92 % випадків.

Розробники розраховують, що їх винахід використовуватимуть в залі суду, щоб розпізнати, чи бреше людина у своїх свідчень.

Штучний інтелект навчився самостійно складати дивні колядки. У створених нейронною мережею композиціях зустрічаються дзвіночки, побіжно згадуються олені, словом, доволі багато фрагментів збігаються з традиційними мотивами. Значна частина рядків навіть римуються між собою. В одному зі текстів штучний інтелект побажав людям “Щасливих свят” і на додачу порадив їм готуватися до чарівного снігопаду під божественний спів ангелів, які хором прославляють Різдво.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.