Виявили вірус, який фізично пошкоджує смартфони

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Акумулятор смартфона стає непридатним. 

Дослідники знайшли новий тип шкідливих програм для Android,для видобутку криптовалюти Monero. Робота цих програм під час видобутку криптовалют здатна нашкодити пристрою фізично.

Сімейство вірусів, яке використовується також для відображення рекламних оголошень, автоматично підписується на платні послуги і DDoS-атак – назвали Loapi, передає nv.ua .

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Справа в тому, що вірус Loapi вимагає надати йому права адміністратора. Після цього він починає самостійно довантажувати різні шкідливі модулі.

“Модульна структура Loapi може на льоту змінювати функції по команді з віддаленого сервера, самостійно завантажуючи і встановлюючи потрібні доповнення. За командою з віддаленого центру злодії можуть завантажувати нові модулі – тобто навчитися чому завгодно. Наприклад, він може перетворитися в вимагача , банківського трояна або шпигуна “, – відзначають фахівці Лабораторії Касперського, які і виявили дане сімейство вірусів.

Один з цих модулів використовує смартфон для того, щоб добувати токени Monero. Саме ця функція і здатна перегріти ваш апарат через тривалу роботу процесора на максимальному завантаженні. Через дві доби після зараження у тестового смартфона від перегріву здулася батарея.

За словами дослідників, шкідлива програма поширюється через рекламні банери, і, як правило, маскується під антивірус або порнографічний додаток. Немає ніяких ознак того, що шкідлива програма може поширюватися через Google Play.

“Встановлюйте програми лише з офіційних магазинів. Для більшої надійності забороніть в своєму Android установку додатків з невідомих джерел”, – підкреслюють фахівці Лабораторії Касперського.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.