Як поліпшити якість зображення на Xiaomi смартфоні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Почнемо з відеоприскорювача. Він грає ту ж роль, що у відеокарта в стаціонарних комп’ютерах і ноутбуках. Найважливіша властивість цього чіпа – велика обчислювальна продуктивність. Це дозволяє процесору обчислювати положення, яскравість і колір кожної точки на екрані.За якість зображення і плавність інтерфейсу прошивки MIUI відповідають продуктивність процесора, обсяг оперативної пам’яті і ресурси графічного чіпа, який входить в SoC.

Всі смартфони “з коробки” мають стандартні середні настройки. Тому у ентузіастів є деякі можливості поліпшити якість зображення апаратними методами.

На смартфонах Mi цілому використовуються відеоприскорювачі Adreno. Найбільш поширеними є також чіпи Mali від ARM і Power VR від Imagination.

Як поліпшити якість зображення на смартфоні

У кожній прошивці є можливості для налаштування роботи відеоприскорювача. Але для цього треба скористатися меню розробника. Для входу в нього треба зайти в Настройки – Інформація про пристрій – Версія прошивки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Треба натиснути 8 раз на Версію прошивки і ви отримаєте права розробника.

Тепер заходимо в меню і знаходимо такі параметри

  • 1. Force GPU rendering (Прискорити роботу GPU). Це дає можливість прискорити роботу застарілих додатків, неоптимізованих для деяких ігор. При цьому можливе збільшення використання заряду батареї і нагрів смартфона.
  • 2. Force 4x MSAA (Включити 4x MSAA). Для підвищення гладкості інтерфейсу можна включити четирьохлінййне згладжування для OpenGL ES 2.0 ігор та інших програм. Ця процедура вимагає ресурсів процесора, тому батарея буде розряджатися швидше.
  • 3. Disable HW overlay (відключити накладення). Накладення – це окремий буфер для окремого додатку, що використовується для буферизації графічних елементів (кадрів, відео) для подальшого використання, не порушуючи загальної гладкості інтерфейсу. Можна відключити накладення, щоб всі операції з зображеннями оброблялися відеопроцесором в відеопам’яті. Це також збільшить навантаження на процессорну систему, але і прискорить деякі ігри, підвищить гладкість відтворення відео.

Зробивши ці операції, можна поліпшити якість і гладкість зображень на екрані вашого смартфона. Якщо щось піде не так, все можна повернути до початкових налаштувань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.