Провів тиждень з Samsung Galaxy S9 +. Кращий iPhone X?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Всім привіт!

Почну, мабуть, з того, що скажу пару слів про себе. Я – та людина, якій цікаві всякі гаджети, а мобільні телефони – особливо. Перший мій «стільниковий» з’явився у мене в далекому, аж страшно, 2000-му році. Велика така Нокіа.

З тих пір світ мобільних технологій тягне мене магнітом. Мені завжди цікаво читати і дізнаватися про всякі нововведення. Про те, що нового застосовується в сучасних флагманах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Так вийшло, що в 2008-му році я вибрав для себе користуватися телефонами від компанії Apple. iPhone 3G був моїм першим девайсом від купертіновців. У той час він справив на мене неймовірне враження. Власне, як і на всіх інших. Конкурентів не було.

Крім вищезгаданого Айфона в моєму користуванні побували iPhone 4, 5, 6 +, 7 +, X. Однак, я регулярно намагався з них зіскочити, розбавляючи моделями Galaxy від Samsung. S2, 3, 4, 8 +, Note 2, 3, 4. Але Гелаксі у мене вперто не приживалися в домашніх умовах і я їх знову міняв на Айфони. Хтось дивився на мене як на дурачка. Ще я сам себе жартома називаю «жертвою маркетингу».

Подивившись в кінці лютого презентацію Samsung, я вирішив, що треба зробити попереднє замовлення. Бездротова зарядка мені не завадить, нею можна і свій iPhone X заряджати, та й треба все таки перевірити: що за «camera reimagined»? Наскільки все круто?

Крім того, у мене з’явилася думка: щоб не стрибати з системи на систему простіше мати в своєму розпорядженні дві відразу.

Я не буду тут робити огляд Galaxy S9 +. Я вважатиму за краще поділитися своїм досвідом порівняння двох телефонів лоб в лоб. Без брехні і не договорення. Скажу тільки, що камера нового флагмана не справила ефекту «wow».

Отже: коли минулого літа мені набрид мій Galaxy S8 +, я для себе вирішив записати переваги використання iPhone перед телефоном від Samsung.

 

Плюси iPhone X

  1. Загальна плавність роботи інтерфейсу і адаптивність додатків. Все працює рівно, без ривків.
  2. Екосистема . У зв’язці з комп’ютером від Apple дуже добре працювати. Синхронізація нотаток, нагадувань, паролів, вкладок браузера, музики та іншого. Редагувати документ можна почати на телефоні, а закінчити на компі. Так само на компі можна відповісти на дзвінок. Файли перекидаються через AirDrop миттєво.
  3. Батарея. Як би я себе не вмовляв, але Айфон тримає батарею довше і стабільніше.
  4. Стабільність геолокації . На Айфоні не треба вибирати високу точність або середню, або низьку. Вона там одна. На Самсунг ж були постійні перемикання в залежності від додатків, які її використовують. Хтось міг включити втіхоря високу точність з GPS, яка садить швидко батарею.
  5. Apple Pay користуватися набагато зручніше і швидше , ніж Samsung Pay або Android Pay.
  6. З якого б додатки тобі не подзвонили, Айфон це відображає все в єдиному інтерфейсі вхідного дзвінка без диференціації на додатки (Whatsapp, Skype, Telegram)
  7. Прямий екран без заокруглень все таки зручніше у використанні (для мене)
  8. Wallet . Багато додатків адаптовані для того, щоб зберігати свої картки в Apple Wallet. На Android такої системи немає, не дивлячись на сторонні додатки, в які можна вручну завантажити квитки та інше.

На той момент у Гелаксі ще не було стерео динаміків. Це був ще один плюс в сторону використання Айфона.

Власне, купивши тиждень тому Samsung Galaxy S9, але не продавши свій iPhone X, я вирішив позначити, так само для себе, переваги першого над другим. І їх виявилося чимало.

Плюси Samsung Galaxy S9 +

  1. Камера . Це буде один пункт, який включає себе всі з цієї категорії. Почну з Фронталки – вона однозначно якісніша. Основна камера в темний час доби так само знімає краще. Крім того, в Самсунг можна вибрати формат зйомки. 4: 3, 16: 9, 1: 1. У тому числі і відео. Іноді для мене краще зняти селф-відео 1:1, ніж витягнуте полотно. Не будемо забувати і про «професійний» режим зйомки, в якому можна повністю регулювати параметри.
  2. Мікрофони . Запис звуку в рази, просто в рази якісніший, ніж на Айфоні. Особливо це добре чутно на відео.
  3. Додаток Samsung Health . Так, він є і на iOS, але тут він повний, з усілякою аналітикою. У зв’язці з Gear S3 просто незамінна річ.
  4. Оскільки у мене телевізор від Samsung, то я можу виводити на нього зняті фото і відео без всяких приставок і кабелів . Дуже зручно.
  5. Музика. Тут теж можна об’єднати два пункти. Звук S9 + видає набагато якісніше в навушники. Навушники використовую AirPods. Думаю, що це через Dolby і кодека aptX. Він більш насиченіший, і багатший.  Тут же відзначу, що якісь файли я можу безпосередньо завантажити в телефон і слухати з папки через стандартний плеєр. При цьому, я не хочу, щоб вони відображалися в загальній фонотеки Google Music, наводячи там безлад в альбомах.
  6. Wi-fi calling . У моєму офісі, де зв’язок ледве ловить, річ незамінна.
  7. Якщо не буде вистачати місця, то завжди можна витратити декілька сотень гривень і докупити карту пам’яті на 64 Гб для зберігання всякої мультимедіа. Сюди ж можна віднести і підтримку другої сім-карти. Коли прилітаєш в нову країну, то не треба з двома телефонами тягатися.

Можна ще відзначити зручний запуск камери подвійним натисканням, включення VPN з шторки, мінімальний розряд батареї в улюбленій грі, в якій iPhone X гріється як божевільний і розряджається так само.

Залишу чи я собі в цей раз обидва телефони?

Я не впевнений.

Швидше за все, на продаж піде телефон від Самсунг. І справа зовсім не в екосистемі. Я знайшов прекрасне рішення для зв’язки Android і Mac, яке нічим не поступається нативним алгоритмам.

Справа швидше в прихильності до жестів, загальності, і плавності iOS. З нею зручно і приємно працювати кожен день.

Ні, глюків і лагів, про які раніше думають сліпі шанувальники Apple, тут немає. Але є якась загальна скупість інтерфейсу, кострубатість шрифтів і форм. Думаю, в цьому винні розробники додатків під Android. Як буде далі? Поживемо побачимо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.