Новий Android-вірус перехоплює дзвінки в банк

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фахівці в області кібербезпеки з компанії Symantec повідомили про появу нової версії вірусу Fakebank, націленого на пристрої під управлінням Android. Його відмінною рисою є спосіб крадіжки грошей – зловмисники перехоплюють телефонні розмови користувачів з банками і дізнаються таким чином конфіденційні дані.

Fakebank

У минулому вірус Fakebank записував SMS і телефонні дзвінки від банку, а також підробляв програми для мобільного банкінгу. Модифікована версія здатна перехоплювати як вхідні, так і вихідні дзвінки. Працює вірус наступному чином:

  • При вихідному дзвінку : коли користувач набирає реальний номер банку, Fakebank перехоплює управління і переводить виклик на номер шахрая. У цей момент вірус накладає підроблений інтерфейс, щоб жертва бачила на екрані смартфона справжній номер банку.
  • При вхідному дзвінку: при надходженні дзвінка від шахрая вірус накладає підроблений призначений для користувача інтерфейс, щоб людина бачила номер банку.

Це дозволяє шахраям дізнаватися особисті дані, включаючи номери карт і коди безпеки до них.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Fakebank

Вірус Fakebank поширюється під виглядом інших додатків через неофіційні канали. Щоб не стати жертвою шахраїв, встановлювати програми необхідно тільки з перевірених джерел і звертати увагу на запитувані дозволи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.