Експерти розповіли, як правильно заряджати смартфони

Знавці комп’ютерних технологій дали кілька важливих порад тим, хто бажає продовжити термін працездатності акумуляторів в своїх смартфонах.

Першим правилом стала заборона на нічну зарядку гаджета, яка вже для багатьох стала звичкою. Виявилося, що такий режим викликає стресовий режим роботи акумулятора. Справа в тому, що батарея встигає повністю зарядитися від енергомережі всього за 2-3 години. Потім в режимі очікування смартфон за ніч встигає кілька разів втратити свій 100% заряд енергії. І кожен раз в такому випадку починається процес короткочасної зарядки, що в підсумку призводить до підвищеного зносу акумулятора.

Експерти розповіли, як правильно заряджати смартфони - фото 233990

Експерти розповіли, як правильно заряджати смартфони

Важливо те, що сучасні гаджети “краще себе почувають” при досягненні позначки заряду батареї в 80%. Тому чекати, поки гаджет зарядиться повністю тепер не потрібно. Також не варто використовувати пристрої в умовах сильної спеки або холоду. Такий перегрів і переохолодження негативно впливає не тільки на батарею, але і на всі компоненти смартфонів.

Наостанок експерти звернули увагу на використання оригінальних зарядних пристроїв від «рідного» виробника. Адже в іншому випадку виникає ризик псування акумулятора з вини неякісної “зарядки”.

Багато виробників смартфонів оцінюють тривалість життя своїх акумуляторів в 300-500 циклів розрядки-зарядки. Так, компанія Apple стверджує, що після 1 тисячі таких циклів ємність акумулятора на їхніх ноутбуках скоротиться на 20%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.