Як протестувати справність смартфона

Перед купівлею телефона, особливо того, який був у використанні, варто перевірити роботу всіх його функцій. Вручну це може зайняти багато часу, а також можна забути про деякі важливі пункти. Однак є спосіб автоматизувати технічну перевірку справності смартфона.

У цьому допоможе додаток для пристроїв iOS і Android під назвою TestM. Програма охоплює два десятки тестів, які перевіряють коректність роботи комплектуючих: екрана, динаміків, датчиків, модулів і камер. Виявлені показники вона потім порівнює з еталонними саме для даного пристрою. Після чого додаток виводить фінальний звіт.

 

TestM пропонує два види тестування: швидке і повне. Проходження першого займає близько хвилини й має всього три етапи, під час яких перевіряється справність екрана, фронтальної камери, динаміків і мікрофона. Щоб пройти тест, потрібно зафарбувати всі зони екрана і ввести почуті цифри.

Повноцінне тестування проходить за 2-4 хвилини й охоплює близько 20 тестів, розділених на шість груп. Точна кількість випробувань залежить від моделі смартфона. Серед них – перевірка сенсора екрана і 3D Touch, динаміків, мікрофона і навушників, гіроскопа й компаса, Wi-Fi, Bluetooth, GPS і стільникового зв’язку, датчику відстані, зарядку, вібромотора, кнопок і Face ID, всіх камер і спалаху.

Після проходження всіх тестів додаток запропонує створити наочний звіт, який можна буде переглянути в додатку, на сайті TestM або експортувати в зображення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.