Свіже оновлення iOS і macOS розучило пристрої Apple правильно рахувати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Колишній співробітник Apple Райан Джонс повідомив , що на його комп’ютері під macOS додаток «Калькулятор» видав невірний результат операції з відсотками. Пізніше таку ж проблему вдалося виявити і на iOS.

Йдеться про операції 100/20%. Програми для обчислень повинні інтерпретувати це як «100 поділити на 0.20» і видати результат 500. Саме так працюють «калькулятори» на Chrome OS, Android, CentOS, Ubuntu і Windows. Навіть Excel робить все правильно. Однак результат на macOS 10.13.3 – 0.05.

Свіже оновлення iOS і macOS розучилися пристрою від Apple правильно рахувати. - Зображення 2

На iOS 11.2.6 калькулятор працює вірно з програми, але Siri все перевертає і теж видає результат 0.05. Це через невірні пріоритети, тому що на екрані демонструється операція (100/20)% з таким же результатом після голосового введення через Siri фрази «hundred divided by 20%». Можливо, зміну в пріоритетах варто звинувачувати і в разі з macOS.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Варто врахувати, що такий спосіб використання операції отримання відсотка використовується далеко не повсюдно, але якщо проблема дійсно в пріоритеті знаків, то за звичкою покладатися на пристрої від Apple в обчисленнях зараз не варто. Принаймі, якщо збираєтеся вводити складові операції з відсотками.

Цікаво, що цей баг знайшовся в свіжих оновлення і MacOS, і iOS. Це змушує фахівців вважати, що в майбутньому Apple ще більше зблизить дві операційні системи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.