Android vs iOS: чиї користувачі найвідданіші?

Користувачі пристроїв на базі ОС Android схильні змінювати платформу рідше, ніж їх колеги зі стану iOS, з’ясували дослідники консалтингової фірми CIRP. До такого висновку аналітики прийшли, провівши опитування та зіставивши дані про кількість активованих пристроїв з кількістю перебіжчиків.

Незважаючи на невеликий розрив, рівний п’яти процентним пунктам, в масштабах ринку такі показники дозволяють зробити далекосяжні висновки. Дослідження показує, що користувачі iOS, всупереч розхожій думці про зручність системи, далеко не завжди задоволені нею і схильні до експериментів.

На графіку показаний рівень лояльності користувачів. У Android цей показник вищий.

Аналітики CIRP вважають, що Android вибився вперед через більш широкий модельний ряд, який викликає чималий інтерес користувачів конкуруючої платформи. У той час як Apple навмисно обмежує свій асортимент 4-5 смартфонами, операційка від Google встановлюється на тисячі різних апаратів.

Тепер, коли функціональний розрив між платформами став майже непомітний, споживачі мають більш широкий вибір, кажуть представники CIRP. Втім, в таких масштабах текучка цілком природна. Хтось йде на Android в пошуках міфічної свободи, а хтось прагне перейти на iOS через її інтуїтивність і простоту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.