Смартфони на Android і iOS повністю «вбили» телефони на Windows 10

У минулому році компанія Microsoft чесно визнала, що операційній системі Windows 10 для телефонів прийшов кінець, так як вона виявилася нікому не потрібною. Оскільки смартфони під її управлінням не випускаються вже практично як цілий рік, позиції мобільних пристроїв на її базі неймовірно сильно «просіли». Аналітики з компанії Gartner з’ясували, що за минулий рік смартфони на Android і iOS повністю «вбили» телефони на Windows 10.

Зокрема, за даними аналітиків, зараз смартфони під управлінням операційних систем Android і iOS займають 99,9% всього ринку таких пристроїв, причому зайняти такі позиції їм вдалося за підсумками четвертого кварталу 2017 року, який завершився в кінці грудня. За один рік було продано 1,32 млрд мобільних пристроїв на базі Android, тобто 85,9% від загального числа. Компанії Apple вдалося відвантажити 215 млн смартфонів – 14%.

По суті, смартфони на Android і iOS повністю «вбили» всіх своїх конкурентів, які працюють на іншій операційні системи, найпопулярнішою серед яких звичайно ж була мобільна система Windows 10 і її більш ранні версії, які іменуються Windows Phone. Швидше за все, вже в найближчі два роки частка мобільних пристроїв на iOS і Android займе всі 100% ринку сучасних смартфонів.

Не можна не помітити, що компанія Microsoft одного разу може повернутися на ринок телефонів, а допоможе їй у цьому її фірмовий смартфон Surface Phone , який отримає дисплей з підтримкою голограм і саме передове технічне оснащення. Очікується, що перший анонс новинки відбудеться в кінці нинішнього року, восени, а в продаж телефон під керуванням комп’ютерної версії Windows 10 зі спеціальною оболонкою надійде в першій половині 2019 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2 КОМЕНТАРІ

  1. Та не андроїди її вбили. А жадоба мілкософтів. Треба було стимулювати программерів для написання якісного софта, або хоча б, просто софта. Зберегти сумісність нових версій софту зі старими телефонами. Оновлювати софт не тільки на нових пристроях. Та іще багато чого…

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я