Android 9.0 P для смартфонів отримав підтримку темної теми оформлення

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До офіційного анонса операційної системи Android 9.0 P залишилося трохи більше 70 днів, оскільки її презентація відбудеться в ході конференції Google I / O 2018 , на яку «пошуковий гігант» вже всіх запросив. Оскільки будь-яка операційна система Android є відкритою, то розробники дізнаються про всі нововведення, які будуть в наступних його версіях, раніше решти світу, як тільки Google додає їх в ОС.

Лічені години назад Android Open Source Project (AOSP) оновився і там з’явилися нові файли, присвячені операційній системі Android 9.0 P. Якщо коротко, то прямо «з коробки» нова ОС зможе похвалитися темною темою оформлення, існування якої сьогодні було підтверджено. Йдеться про функції Dark Mode або Night Mode, яка забарвлює весь інтерфейс операційної системи смартфона в темний або зовсім чорний колір.

Додати темну тему оформлення в Android 9.0 P компанія Google вирішила не випадково, а на тлі чуток про те, що саме вона стане одним з головних нововведень операційної системи iOS 12, анонс якої відбудеться в ході виставки WWDC 2018 на початку червня. Крім того, з кожним роком смартфонів з OLED-екранами стає все більше, а темний інтерфейс дозволить значно збільшити час їх автономної роботи.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Через особливості технології OLED (AMOLED), коли на екрані відображаються темні кольори, дисплей споживає набагато менше електроенергії. Таким чином, оскільки в Android 9.0 P є функція Dark Mode (Night Mode), власники всіх мобільних пристроїв з органічними матрицями можуть розраховувати на дуже відчутний приріст в часі автономної роботи, аж до 30%.

Включити або вимкнути темний режим інтерфейсу власники смартфонів на базі Android 9.0 P зможуть в налаштуваннях. Його можна буде використовувати постійно, або налаштувати автоматичне включення / вимикання в певний час доби. Наприклад, коли заходить сонце, він включиться, а коли воно зійде – вимкнеться. За таким принципом в iPhone і iPad зараз працює функція Night Shift.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.