Google не стала рекомендувати смартфони Samsung для використання в корпораціях

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google оголосила про старт програми Android Enterprise Recommended, в рамках якої підприємствам рекомендуються кращі Android-смартфони для застосування в бізнесі. Усі пристрої, які входять в список повинні відповідати певним критеріям: працювати як мінімум на Android 7.0+, мати мінімальну кількість встановленого ПЗ, а також продаватися виробником або реселлером безпосередньо, без прив’язки до конкретного оператора.

Крім цього, OEM-компанії зобов’язані протягом трьох років розсилати оновлення безпеки протягом 90 днів з моменту їх випуску Google. У початковий список рекомендованих пристроїв увійшла продукція BlackBerry (KEYone і Motion), Google (Pixel, Pixel XL, Pixel 2 і Pixel 2 XL), Huawei (Mate 10, Mate 10 Pro, P10, P10 Plus, P10 Lite і P smart), LG (V30 і G6), Motorola (X4 і Z2) і Nokia 8.

У розробці вимог Android Enterprise Recommended активну участь брала Samsung. Незважаючи на це, апаратів корейської фірми, у якій є власне b2b-підрозділ, в переліку не виявилося.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами директора програми Девіда Стілла, список партнерів зростатиме протягом усього 2018 року. Пізніше в нього будуть включені виробники “невбиваних” пристроїв, стільникові оператори, системні інтегратори, а також компанії, що надають рішення в галузі управління мобільністю підприємства (EMM).

Як пише ZDNet з посиланням на дані Engyte, в 2017 році 82% використовуваних в корпоративних середовищах смартфонів працювало на iOS, на Android – тільки 18%. Головним аргументом проти використання Android-пристроїв в бізнесі є дефрагментація, через яку платформу складно підтримувати і своєчасно оновлювати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.