Визначено найнебезпечніші загрози для Android

«Поліцейські» вимагачі для Android стали найбільш поширеним інструментом серед зловмисників в 2017 році, з’ясували експерти антивірусної компанії ESET.

Як правило, таке ПЗ потрапляє на пристрій через компрометувані веб-ресурси, після чого блокує його і під виглядом оповіщення від спецслужб вимагає заплатити «штраф» за нібито протизаконні дії.

Найчастіше шкідливий ПО такого типу поширюється через сайти з фільмами для дорослих і іншим змістом, що межує із забороненим на законодавчому рівні.

Нерідко власники таких ресурсів навіть не здогадуються про те, яку важливу роль вони відіграють в поширенні шкідливих програм, а тому не вживають жодних дій по позбавленню від них.

Іншим типом шкідливих програм для Android, який отримав широке поширення в 2017 році, стали додатки, що використовують спеціальні можливості системи.

З їх допомогою зловмисникам вдавалося дістати доступ над смартфоном жертви, а також його вмістом, в тому числі SMS-повідомленнями і платіжною інформацією.Одним з найпопулярніших представників цього сімейства став DoubleLocker.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.