З вини Apple і Samsung цього року не буде цікавих смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Журналіст Брендон Рассел поділився своєю думкою з приводу ринку смартфонів. Він вважає, що ніхто з виробників електроніки не зможе здивувати, так як флагмани 2017 року дуже хороші.

Дійсно, в минулому році Apple, Samsung і Google показали себе з найкращого боку. Всі три компанії випустили приголомшливі смартфони, і навряд чи стрибнуть вище голови в цьому році.

Це цікаво, адже на початку минулого року на ринку буd зовсім інший настрій. На початку 2017 мережі ходили чутки про неймовірні безрамкові дисплеї і системи розпізнавання обличчя. Цього разу вражаючих новин просто немає, а прийдешні смартфони, швидше за все, стануть хорошим оновленням існуючих моделей.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хороший приклад цьому – Samsung Galaxy S9 . Він ще не з’явився у продажі, але про нього і так вже майже все відомо. І якщо вірити чуткам, це буде просто поліпшена версія Galaxy S8. Це не означає, що у Samsung буде поганий телефон. Він буде хорошим. У ньому будуть зміни. Наприклад, краща система розпізнавання обличчя і подвійна камера. Але все це було в минулому році у Google, Apple і навіть у Samsung в її Note 8. Власникам попереднього флагмана корейської компанії просто немає чого міняти свій пристрій.

При цьому не варто звинувачувати тільки Samsung. У корпорації напевно є унікальні технології, які вони могли б задіяти, щоб привернути увагу. Просто вони ще не готові для масового ринку, і їх не можна використовувати в поточному стані. Теж саме спостерігається і у інших виробників смартфонів. Поки немає ніяких готових цікавих винаходів. Хіба що сканер відбитків пальців під дисплеєм. Та й той навряд буде потрібен.

Частина провини можна перекласти на iPhone X. Apple постаралася на славу і зробила дійсно вражаючий гаджет. Хто б, що не говорив, але десятий iPhone з жестовим управлінням і Face ID відчувається, як по-справжньому новий смартфон з майбутнього. Ковток свіжого повітря. Apple пішла на ризик і зробила новий iPhone, відмовившись від стабільно працьовитих рішень. Тим самим компанія поставила новий тренд. Саме тому конкуренти вже поспішають копіювати його.

Який смартфон зможе здивувати в цьому році? Здається, таких чекати не варто. Apple навряд чи буде особливо намагатися і просто збільшить розмір iPhone X. Цю компанію в будь-якому випадку чекає успіх. Samsung поки не може запропонувати нічого радикально нового і зосередиться на поліпшенні існуючих технологій. У Google ще є простір для оновлення, так як в їх смартфонів немає навіть бездротової зарядки. Від них чогось нового теж чекати не варто. В результаті флагмани 2018 року не будуть відрізнятися від флагманів 2017 року.

Так, нові пристрої будуть якісними і кращими. Але чи зможуть вони зачепити? З тих пір, як виробники смартфонів значно підняли ціну, їм варто задуматися про те, як цю ціну виправдати. А також пояснити користувачам, чому ті повинні віддавати свої гроші.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.