Xiaomi видалила результати опитування, в якому «чистий» Android обійшов MIUI

Восени 2017 року компанія Xiaomi приєдналася до програми Android One, випустивши модель Mi A1 під керуванням стокової операційної системи Android.

З точки зору дизайну і характеристик «заліза» смартфон являє собою копію Mi 5X, програмною платформою якому служить фірмова прошивка MIUI. Таким чином, в модельному ряду Xiaomi виявилися два однакових апарати, але вони працюють на різних версіях ОС – «чистій» і модифікованій. Днями китайський виробник вирішив з’ясувати, яка з них більше подобається користувачам. Для цього в офіційному «твіттері» бренду було запущене опитування, в якому користувачі могли віддати свій голос за один з двох варіантів. Однак через деякий час голосування без пояснення причини несподівано видалили.

Втім, якщо подивитися на результати опитування безпосередньо перед його видаленням (див. Скріншот вище), стає ясно, чому так сталося. По всій видимості, адміністратори сторінки китайського бренду розраховували на те, що респонденти віддадуть перевагу фірмовій оболонкці MIUI стоковому Android, проте на ділі за неї проголосувало лише 43%. «Гугловській» ж версії ПЗ віддали перевагу 57% з 14 769 опитаних – перевага явно не на користь продукту Xiaomi.

Mi A1 – перший і поки єдиний смартфон Xiaomi, випущений в рамках програми Android One

Заради справедливості, слід зазначити, що Xiaomi Mi A1, незважаючи на роботу під керуванням «чистого» Android, виявився вельми проблемним з точки зору оновлень. За численними відгуками в Інтернеті, січневий апдейт до Android 8.0 Oreo приніс власникам смартфона багато головного болю. Повідомлялося про погіршення автономності, перегрів, відмову деяких додатків запускатися і інших баги.

У той же час в листопаді 2017 року відбувся міжнародний реліз MIUI 9, а в кінці січня 2018 року було офіційно анонсована MIUI 10.

джерело:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.