Ось як старий iPhone прискорюється на iOS 11.3. Магія

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хлопці, я не можу повірити наскільки швидким став старенький iPhone 6. iOS знову літає, прямо як після покупки нового девайса, важкі ігри запускаються швидко, немає лагів при відкритті великої кількості фото або важких відео.

Звичайно, це як і раніше пристрій з далекого 2014 року, але, в порівнянні з тим, як було на попередніх версіях iOS, прогрес відчутний.

Як таке можливо?

В Apple стримали слово і відключили уповільнення в другій бета-версії iOS 11.3, яка вчора ввечері стала доступна для всіх бажаючих.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Працює схема на найкращим для користувача чином. Ми не побачимо в налаштуваннях звітного перемикача, який змушує iPhone гальмувати або повертає його в норму.

Спочатку після оновлення прошивки всі смартфони будуть працювати на максимальній потужності до першого відключення через зношеність батареї. Швидше за все, це станеться під час запуску трудомісткою завдання на холоді.

Після цього iPhone знову стане «тормозом». Доведеться йти по шляху Настройки – Акумулятор – Стан акумулятора і включати Пікову продуктивність вручну.

Реальний тест

Старий iPhone 6 вже так і проситься на заміну батареї. Акумулятор майже втратив 20% номінальної ємності і пройшов почесні 469 циклів заряду.

Все свідчить про те, що гаджету потрібно відвідати сервісний центр, а у Apple є все необхідне, щоб уповільнити мій смартфон.

Подивимося, як йдуть справи після оновлення. Для початку результати синтетичних тестів до установки iOS 11.3 і після цього:

Після відключення програмного уповільнення мій iPhone 6 показав результат вище середньостатистичного в Geekbentch для даного девайса.

Так наочно видно, що в Apple все-таки оптимізують систему і старі пристрої на останніх версіях прошивки працюють краще, ніж на тій, з якої розроблялися спочатку.

Це дійсно круто!

До цього пікова потужність пристрою була можлива лише при підключенні зарядного пристрою, а в режимі енергозбереження продуктивність падала ще нижче.

Тести тестами, але ось реальні приклади відключення уповільнення:

1. Розділ з віджетами практично не лагає.

2. Я знову включив давно забуте Зменшення руху ( Настройки – Основні – Універсальний доступ ). Ще пару років тому включив тумблер і розпрощався з анімацією в системі, щоб отримати візуальне прискорення пристрою, зараз можна все повернути назад.

3. iPhone став тримати в пам’яті більше додатків. Дива не сталося, але раніше практично будь-яке перемикання на недавні програми супроводжувалося їх перезапуском.

iPhone був в змозі тримати лише 2-3 додатка, зараз же без проблем працюю з 5-6 програмами і не бачу перезапусків і довгих завантажень.

4. Аналогічна ситуація з браузером. Safari навчився пам’ятати на кілька сторінок більше. Тепер серфінг в мережі візуально прискорився на 20-25%.

Ложка дьогтю

Зрозуміло, все не може бути так гладко і реальних чудес не буває.

За пікову продуктивність ми змушені розплачуватися більш швидким розрядом акумулятора. Реальні результати можна буде помітити лише через тиждень активної експлуатації і вимірів.

Зараз здається, що пристрій протримається на годину-півтора менше.

Ну і на холоді користуватися айфоном буде складніше, він в будь-який момент може відключитися. Хоча, навіть новий iPhone X на таке здатний.

Не все так погано, завжди ж можна включити режим енергозбереження і отримати працюючий довго і не віддає пікову продуктивність iPhone. Ось він – заповітний перемикач продуктивності.

Як оновитися прямо зараз

Якщо не хочете чекати ще кілька тижнів, а бажаєте отримати спритний гаджет прямо зараз, потрібно зробити наступне:

1. Переходимо на сайт beta.apple.com прямо з iPhone, який будемо оновлювати.

2. Реєструємося зі своїм обліковим записом Apple ID в якості бета-тестера (або авторизуємся, якщо вже реєструвалися раніше).

3. Вибираємо розділ iOS і шукаємо кнопку Завантажити профіль .

4. Підтверджуємо збереження профілю введенням пароля розблокування і перезавантажуємо iPhone.

5. Переходимо в Настройки – Основні – Оновлення ПО і бачимо заповітний апдейт iOS 11.3 public beta 2 .

6. Скачиваем і встановлюємо оновлення.

Усе! iPhone знову працює на пікової продуктивності прямо як з коробки.

Власникам iPhone 6/6 Plus і iPhone 6s / 6s Plus настійно рекомендiOS 11.3ую спробувати. Володарі iPhone SE і iPhone 7 / 7Plus побачать різницю лише при наявності сильно убитої батареї.

Діліться вашими тестами і спостереженнями після апдейта.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.