Нові смартфони Xiaomi отримають приголомшливий екран, який краще AMOLED

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З кожним роком AMOLED-матриці набирають все більшої популярності. У 2017 році навіть компанія Apple зробила вибір у бік органічного екрану в своєму найдорожчому смартфоні – iPhone X. Головний мінус такого роду дисплеїв полягає в тому, що їх виробництвом зараз займаються лише кілька великих корпорацією, причому близько 70% з усього виробництва належить Samsung. Темпів виробництва недостатньо для того, щоб кожна компанія могла встановити OLED-екран у свої мобільні пристрої, тому багато компаній вже зараз шукають альтернативу.

За даними від надійного джерела, компанія Xiaomi хоче встановити в усі свої смартфони сучасний AMOLED-дисплей, однак вона не може цього зробити. Причина в тому, що органічні матриці виявилися в дефіциті, побороти який в найближчі кілька років точно не вийде. Чекати так довго китайська Xiaomi просто не може, оскільки в такому випадку її телефони безнадійно застаріють на тлі продукції Samsung, LG і Apple. Виходом із ситуації може стати нова технологія, яка краще OLED.

У липні 2018 року в світі стартує перше масове виробництво miniLED-екранів, які перевершують сучасні OLED-матриці за кількома показниками. Зокрема, дисплеї нового типу не вигоряють з часом, тобто їх життєвий цикл відчутно більше. Крім того, за даними від ряду інсайдерів, вони приблизно на 30% економічніше своїх конкурентів. Це означає, що їх установка в сучасні смартфони дозволить збільшити час роботи від одного заряду батареї.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Велику зацікавленість в miniLED-екранах виявляє не тільки китайська Xiaomi, а й ще кілька виробників з Піднебесної, серед яких Huawei, Oppo і Vivo. Всі вони були б раді почати масово використовувати AMOLED-матриці в своїх фірмових мобільних пристроях, що так активно робить Samsung, проте їх дефіцит не дозволяє цього зробити. Само собою, що всі світові постачальники OLED-дисплеїв нарощують виробництво цього компонента, однак попит збільшується занадто швидко, тому з кожним роком дефіцит тільки посилюється.

Очевидно, що вже в кінці 2018 або початку 2019 року нові смартфони Xiaomi порадують користувачів приголомшливими екраном на основі нової технології miniLED, яка буде навіть краща за ту, яку використовує Samsung в своїх фірмових мобільних пристроях.

джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.