Названа дата релізу і ціна першого в світі смартфона з екранним сканером відбитка пальця

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На виставці Consumer Electronics Show (CES) 2018 у Лас-Вегасі компанія Vivo продемонструвала перший в світі комерційний смартфон з вбудованим в екран сканером відбитків пальців. Однак тепер виявилося, що китайська компанія вже почала масове виробництво пристрою і, як очікується, незабаром випустить його на ринок.

Раніше передбачалося, що смартфон буде представлений на прийдешній Mobile World Congress в Барселоні в кінці лютого, але схоже, що він з’явиться куди раніше. Якщо вірити останнім витокам, то пристрій під назвою Vivo X20 Plus UD надійде в продаж вже в кінці цього місяця.

Алекс Фен, старший віце-президент Vivo, повідомив, що смартфон буде офіційно анонсований на початку 2018 року. Він також додав, що технологія покликана забезпечити більш зручну аутентифікацію на безрамкових пристроях. Технологія сканування відбитків пальців від Synaptics працює тільки з OLED-дисплеями, і на Vivo X20 Plus UD буде встановлений AMOLED-дисплей.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сканер розміщується між склом і панеллю OLED. Коли палець торкається поверхні екрану, OLED-панель «підсвічує» область відбитка, а спеціальний чіп обробляє отримані дані. На презентації CES технологія показала час відгуку близько 0,6-0,7 секунди, що трохи повільніше, ніж звичайні сканери відбитків пальців. Ймовірно, до релізу цей показник «підтягнуть».

Vivo X20 Plus UD буде випущений на базі Vivo X20 Plus і отримає 6,43-дюймовий безрамковий дисплей зі співвідношенням сторін 18: 9, а також процесор Snapdragon 660 з 4 ГБ ОП і 128 ГБ внутрішньої пам’яті. Повідомляється також, що пристрій отримає батарею в 3900 мАг.

Перший в світі смартфон з екранним сканером відбитка пальця надійде в продаж в кінці цього місяця в Китаї за ціною 3698 юанів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.