В Англії вперше знайдені давньоримські «боксерські рукавички»

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У музеї давньоримського форту Віндоланда, розташованого на півночі Англії, з 20 лютого виставлені на огляд “боксерські рукавички” віком 1900 років. Про це повідомляється на сайті дослідницького проекту Vindolanda Trust.

Дві рукавички були виявлені ще в 2017 році під час розкопок давньоримського форту Віндоланда, що входив до складу військових укріплень – вала Адріана. Однак тільки зараз археологи розповіли про знахідку. Вона перша в своєму роді. Раніше “боксерські рукавички” древніх римлян вчені бачили лише на кераміці та інших зображеннях.

Вони помітно відрізняються від сучасних. Рукавички були сконструйовані так, щоб щільно облягати кисть, захищаючи суглоби від ушкоджень. Їх зробили з жорсткої шкіри, вони відрізняються за розміром і не були однією парою. До того ж одна з них збереглася майже ідеально, відзначають вчені, а друга має помітні сліди зносу і ремонту. Встановлено, що вони були виготовлені близько 120 року н.е.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Разом з рукавичками були виявлені сотні інших артефактів, в тому числі добре збереглися піхви і мечі, а також таблички з текстами. Вважається, що форт був побудований близько 85 року.

Розкопки ведуться вже багато років. Болотистий грунт добре зберіг артефакти. Так, в минулому році була розкопана кавалерійська казарма. У ній і були знайдені рукавички, імовірно, використовувалися для тренувань і спортивних боїв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.