Вчeнi cтвopили 3-мiлiмeтpoвoгo poбoтa, який мoжe плaвaти i хoдити

Вчeнi з Нiмeччини cтвoрили 3-мiлiмeтpoвoгo poбoтa, який мoжe плaвaти нa вiднocнiй глибинi, хoдити пo твepдим пoвepхням i зaхoплювaти нeвeликi тiлa. Здiйcнює цe вiн зa дoпoмoгoю мaгнiтнoгo пoля. Плaнyєтьcя, щo в мaйбyтньoмy йoгo бyдyть зacтoсoвyвaти в мeдицинi.

Якщо роботи в звичайному їхньому розумінні працюють за допомогою моторів і механізмів, то новий міні-робот приводиться в дію за допомогою зовнішнього магнітного поля. Воно не тільки призводить новинку в рух, але і забезпечує справну роботу під час відсутності контакту з випромінювачем. Це в теорії дозволяє працювати всередині живого організму.

Міні-робот являє собою якусь смужку, яка зроблена із силіконового еластомеру, бору, заліза і елементів неодиму. Ці речовини забезпечують постійну намагніченість розробки. Під час впливу магнітного поля робот починає згинатися з різною швидкістю, все залежить тільки від вектора і напрямку магнітної індукції.

Розробка реагує на магнітні хвилі і завдяки цьому може ходити по поверхнях, пірнати в рідину, рухатися по трубках, захоплювати предмети і навіть стрибати. Цікаво, що під час переміщення він здатний змінити форму.

Поки що вчені будуть проводити подальше тестування новинки. Вони сподіваються, що розробку вдасться зменшити настільки, що вона зможе працювати в медичних цілях усередині живих організмів.

Джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.