Вчeнi вiдpoдили i вдocкoналили cтapий тип aкyмyлятoрiв 

Oднiєю з ocнoвних пpoблeм, пoв’язaних з вiднoвлювaнoю eнepгiєю, є тe, щo тaкa eнepгiя гeнepyєтьcя пepioдичнo, a нe пocтiйнo. Ця пpoблeмa мoжe втpaтити cвoю aктyaльнicть, якщo пpидyмaти мacивнy, дeшeвy i дoгoвiчнy кoнcтpyкцiю aкyмyлятopнoї бaтapeї, якy мoжнa бyдe викopиcтoвyвaти для збepiгaння eнepгiї для цiлoгo мicта.

Літієві батареї в даний момент є найбільш часто використовуваними. Їх застосовують і в електромобілях, і в побутовій електроніці. Все це завдяки високій продуктивності, щільності енергії та малій масі. Однак літій занадто дорогий матеріал для зберігання енергії цілої енергомережі, і коли говорять про створення батареї для цілого міста, розмір і вага набагато менш важливі, ніж ціна, безпека і надійність.

Хороші новини прийшли з Массачусетського технологічного інституту (MTІ), де дослідники знайшли дешевий, ефективний і довговічний спосіб воскресіння старого типу батарей, які були придумані близько 50 років тому.

Відкриття побудовано навколо розплавлених сольових батарей, таких як натрій-сірчані або натрій-нікелеві, в яких електроди зберігаються при високих температурах, щоб утримувати їх в розплавленому стані і забезпечувати можливість переносу заряду між ними.

Як правило, електроди повинні бути розділені спеціальною мембраною, яка пропускає тільки певні молекули і утримує інші. Раніше мембрани були зроблені з тонкого шару оксиду алюмінію, але комерційне використання цих батарей було обмежено тим, що ці мембрани були дуже крихкими.

Вчені з MTІ виявили інший спосіб поділу електродів, використовуючи звичайну сталеву сітку, покриту нітридом титану. У той час як звичайна мембрана сортує молекули відповідно до їх фізичних параметрів, використовуючи розмір своїх отворів, сталева сітка сортує їх завдяки своїм електричним властивостям. І це набагато довговічніше.

Такий прогрес може дозволити в містах безпечно і легко нарощувати кількість відновлюваних джерел енергії в мережі.

джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.